Londres

Mor el director i guionista anglès Anthony Minghella, autor d'"El paciente inglés"

El director i guionista anglès Anthony Minghella ha mort a Londres als 54 anys, segons ha informat la BBC. Minghella va començar a treballar al món del cinema la dècada dels noranta i el seu reconeixement màxim va arribar el 1996 amb "El paciente inglés", que va aconseguir nou estatuetes, entre les quals la de millor director. També va dirigir "Cold Mountain" i "El talento de Mister Ripley". El seu últim film va ser "Violación a domicilio". Va guanyar nombrosos premis al llarg de la seva carrera, entre els quals els premis Bafta, també per a "El paciente inglés". No s'han donat a conèixer les causes de la mort.

Actualitzat

Realitzador, director i escriptor, Anthony Minghella, d'origen italià, va néixer a Ryde, a l'illa de Wight, el 1945. Minghella es va iniciar, en els vuitanta, com a guionista de sèries de televisió, tant per a la BBC com per a la ITV. El 1991 va dirigir la seva primera pel·lícula, "Truly Madly Deeply", que ja va ser un èxit de taquilla, i dos anys després va rodar la comèdia "Mr. Wonderful".

El 1996 li va arribar l'èxit definitiu amb "El paciente inglés". Protagonitzada per Ralph Fiennes i Juliette Binoche, li va reportar, entre d'altres, els Oscars al millor director i la millor pel·lícula. Anteriorment, el 1999, ja havia aconseguit una nominació per a l'Oscar per "El talento de Mr. Ripley". El 2003 va dirigir Nicole Kidman i Jude Law a "Cold Mountain".

Els últims mesos el cineasta havia fet l'adaptació de la novel·la d'Alexander McCall "The No. 1 Ladies' Detective Agency" per a la BBC, que avui mateix anava a estrenar al British Film Institute (BFI) de Londres. Actualment, Antohny Minghella era el president del British Film Institute.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut