Barcelona

La compravenda de pisos de segona mà cau un 75% a Barcelona

La frenada immobiliària ha provocat una caiguda del 75% de les operacions de compravenda de pisos de segona mà a Barcelona. Segons ha declarat el Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, aquesta situació podria fer que els propietaris acabin rebaixant el preu fins a un 30%. En canvi, el preu dels pisos de lloguer ha pujat un 10% en un any.

Actualitzat

Segons el Col·legi d'API de Barcelona, la intransigència de les entitats financeres i els tipus d'interès han provocat un canvi de 180 graus en el mercat immobiliari. Aquesta situació fa que s'hagi passat a una etapa en què pràcticament només es venen pisos de més de 300.000 euros i qui no pot arribar-hi opta pel lloguer.

El president d'aquesta entitat, Joan Oller, ha explicat que això s'ha traduït en una reducció molt important de les operacions, que s'haurien reduït en un 75%. Segons Oller, el ritme d'operacions està entre un 20%-25% de la situació que hi havia l'any 2006, l'últim exercici més estable.

Els API també han dit que el preu dels pisos oferts l'any passat ha baixat una mitjana d'un 3%. Una xifra que pot arribar a rebaixar-se entre el 10% i el 15% quan acaba el procés de compra.

Anar al contingut