Barcelona

La Generalitat augmenta un 50% les subvencions per a la millora del sector del circ

Els professionals del circ han rebut amb satisfacció el nou pla de la Generalitat de Catalunya per donar un impuls al sector. El pla, consensuat entre el Departament de Cultura i l'Associació de Professionals del circ, té un pressupost de 2,4 milions d'euros, el doble de les inversions de l'any passat. Algunes de les iniciatives més remarcables són la participació de companyies catalanes en el primer Saló Mundial del Circ a l'abril a París i l'entrada en funcionament d'un espai d'assaig al parc del Fòrum de Barcelona.

Actualitzat
El sector del circ reclamava, des de feia molts anys, una dignificació de la seva feina. Precisament, aquest projecte vol millorar la situació dels professionals i garantir l'exhibició dels espectacles en les condicions adequades i sempre buscant l'excel·lència.

Un dels objectius del pla pretén afavorir la creativitat en la producció pròpia. Per fer-ho, es crearan espais on les companyies puguin treballar, assajar i actuar a partir d'acords amb els municipis.

Una altra de les prioritats és aconseguir homologar els estudis per fer-los oficials com passa amb els que s'imparteixen a l'escola Rogelio Rivel. Abans, però, caldria regular la situació del professorat.

El Departament de Cultura també vol crear un circuit de representació que s'anomenarà Xarxa de Ciutats Amigues del Circ. Els municipis que s'hi apuntin hauran de garantir que al llarg de 4 anys, s'hi representaran espectacles i que les companyies tindran les instal·lacions necessàries per fer-ho adequadament. La Generalitat els donarà suport tècnic i econòmic.
Anar al contingut