Barcelona

La nova llei de qualitat elèctrica preveu una millora del servei per evitar noves apagades

La gran apagada que el juliol passat va afectar centenars de milers d'abonats de Barcelona i els va deixar sense llum durant dies va posar en qüestió la qualitat de la xarxa elèctrica. Ara, mesos després, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha presentat al Parlament el nou projecte de llei de qualitat elèctrica, que, segons ha assegurat, donarà més garanties als ciutadans. El projecte que es debat al Parlament té com a principal objectiu la millora del servei i evitar noves apagades.

Actualitzat

El conseller Castells ha estat l'encarregat de presentar a la cambra catalana el projecte de llei de qualitat elèctrica, amb la qual es vol evitar que es repeteixi una apagada com la que l'estiu passat va deixar molts abonats sense subministrament a causa d'un incendi a la subestació del passeig Maragall de Barcelona.

Entre altres coses, la nova llei permetrà actuar quan hi hagi una apagada amb més seguretat i reduir el temps de reacció. A més, s'estableix la possibilitat d'imposar sancions. Castells també ha destacat que a partir d'ara les companyies elèctriques s'hauran de preocupar que el disseny de la xarxa sigui l'apropiat i hauran de fer inspeccions i manteniment de les instal·lacions. Cada tres anys, les companyies de subministrament elèctric hauran d'haver inspeccionat de dalt a baix totes les seves intal·lacions.

Castells també ha remarcat que, amb la nova llei, les empreses responsables, tant transportistes com distribuïdores, hauran de demostrar que fan les inversions necessàries a la xarxa.

Anar al contingut