Barcelona

Montilla afirma que el govern està "més unit" i que no se supeditarà al ritme de la política espanyola

En un fet poc habitual, el president de la Generalitat, José Montilla, ha comparegut davant dels periodistes després del Consell de Govern dels dimarts i del moviment anunciat aquest dilluns al Departament de Governació arran de la renúncia de Joan Puigcercós per centrar-se a tasques de partit. Montilla ha reiterat la voluntat del govern de no supeditar el seu funcionament al ritme de la política espanyola i ha afirmat que el govern català està "més unit". Respecte a la decisió de Puigcercós, ha dit que "ho respecto però ho lamento". El president ha elogiat la feina feta pel fins ara conseller de Governació i ha negat sentir-se preocupat per la possibilitat que la pugna entre Puigcercós i Carod-Rovira pel lideratge d'Esquerra afecti el govern.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, ha parlat davant dels mitjans de comunicació després que algunes veus hagin parlat de crisi al govern per la renúncia de Joan Puigcercós com a conseller de la Generalitat. El president, que ha començat felicitant els ciutadans per l'alta participació en la jornada electoral i recordant l'última víctima d'ETA, ha dit que el resultat dels comicis ha estat "clar i aclaridor". Seguidament, però, el president ha assegurat que els ciutadans no es confonen d'eleccions i "jo tampoc no ho faré".

En aquest sentit, Montilla ha afirmat que la sobirania del Parlament català per formar majories no es pot posar en qüestió pel resultat d'unes eleccions espanyoles i ha reiterat la voluntat del govern de "no supeditar l'orientació de la política catalana ni l'acció del govern" al ritme del govern espanyol. El president de la Generalitat ha defensat que "el govern està més unit" i que "és més fort i serà més fort" i ha confiat que el nou executiu de Madrid serà favorable per a les prioritats que s'ha marcat el govern català, entre les quals ha destacat un nou finançament, els traspassos de Rodalies i l'Agència Tributària, i el nou model de gestió del Prat.

Sobre la marxa del secretari general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós del govern, Montilla ha dit "ho lamento i ho respecto". El cap de l'executiu català ha afegit que ha fet efectiva la renúncia "una mica a contracor" perquè la contribució de Puigcercós al govern "ha estat notable", però ha destacat que ja ha firmat el decret per fer efectiu el relleu a la Conselleria, l'activitat de la qual, per tant, ha assegurat que no se'n veurà afectada.

Montilla ha negat, a preguntes dels periodistes, estar preocupat per la possibilitat que la pugna entre Joan Puigcercós i Josep-Lluís Carod-Rovira per aconseguir el lideratge d'Esquerra en el pròxim congrés del partit, previst pel juny, afecti l'estabilitat del govern. "El govern", ha afirmat, "farà el que ha de fer, que és governar".

En clau de política espanyola, el president Montilla ha evitat pronunciar-se sobre un possible pacte estable de CiU amb el govern espanyol i ha tret importància al fet que el president Zapatero no mencionés la contribució del PSC a la victòria del PSOE en les eleccions com sí que ho va fer amb els socialistes bascos. Montilla ha qualificat el resultat obtingut pel PSE en els comicis d'"excepcionals" i ha recordat les circumstàncies en què es van celebrar les eleccions, en referència a l'assassinat d'Isaías Carrasco l'últim dia de campanya.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut