Barcelona

Carod admet que va saber després de Montilla que Puigcercós deixava el govern

El vicepresident del govern i líder d'Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat que la sortida del govern del conseller de Governació i secretari general de la formació, Joan Puigcercós, es deu a "una decisió personal" i que ell la va conèixer més tard que el president José Montilla. Ha negat que tingués res a veure amb el resultat de les eleccions o la presència d'ERC a l'executiu català. Sobre el futur d'ERC, ha afirmat que cal mantenir-se units i ha afegit que "molts dirigents projecten una imatge que no és l'adequada". El líder d'ERC ha fet aquestes declaracions en una entrevista a "Els matins" de TV3.

Actualitzat
A la pregunta sobre la possibilitat que un determinat sector dels republicans volgués, amb la dimissió de Puigcercós, generar una crisi de govern, obligant a la resta de socis de l'executiu a canviar algun conseller, el vicerpesident ha assegurat que això "seria un gest d'irresponsabilitat política sense precedents".

El president d'ERC ha matisat que la pèrdua de cinc escons al Congrés dels Diputats és deu a dos motius principals. D'una banda, "la campanya del PP contra Catalunya. La gent hi ha reaccionat donant la victòria al Partit Socialista. S'ha vist que era l'instrument més fort" per aturar el PP. "Aquella etiqueta anti-PP, una mica el DNI d'Esquerra Republicana, la vam perdre a mans dels socialistes". Els segon motiu és que "el nostre electorat està desorientat perquè veu com, al llarg de quatre anys, ERC ha fet gestos innecessaris i en alguns casos incomprensibles".

Josep-Lluís Carod-Rovira ha afirmat que, fins que Joan Puigcercós va anunciar la sortida de la Conselleria de Governació, ell no ho sabia i, per tant, ho va saber després que el president de la Generalitat, José Montilla. Ho ha justificat "perquè és una opció personal. Sabia que passaria d'un moment a l'altre, estava "cantat", feia mesos que s'estava intuint". En qualsevol cas, el líder dels republicans ha negat que la dimissió del número dos del partit sigui conseqüència dels resultats electorals o per la situació d'ERC a l'executiu.

Puigcercós va explicar en roda de premsa que abandonava la Generalitat per preparar el congrés que la formació ha avançat pel mes de juny. Molts mitjans de comunicació han interpretat la seva sortida com l'evidència de la pugna interna entre ell i Carod-Rovira pel control de la formació. El vicepresident ha reconegut discrepàncies amb Puigcercós, però aposta perquè ERC tingui vocació de partit de govern i es mantingui unit.

El president d'ERC ha assegurat que molts dirigents republicans "projecten una imatge que no és l'adequada". A més, "hem tingut una crisi de creixement que encara no hem sabut digerir. El que hem de fer és no actuar de manera sectària. ERC només té futur si està unida internament i això no vol dir que només el senyor Puigcercós i jo estem d'acord".
Anar al contingut