El Vaticà

L'anticoncepció, la manipulació genètica o el consum de drogues, entre els set nous pecats del segle XXI del Vaticà

La gola, l'avarícia, la supèrbia o l'enveja són alguns dels set pecats capitals. Ara, en aquesta llista, l'Església catòlica hi ha afegit, entre d'altres, els delictes contra el medi ambient, la manipulació genètica, l'anticoncepció, l'acumulació de riqueses o el consum de drogues. Una actualització dels pecats de tota la vida amb els anomenats "pecats de la globalització", que, segons l'Església, s'han d'evitar si no es vol anar a l'infern. Així ho ha fet públic el bisbe Gianfranco Girotti, en una entrevista al diari del Vaticà "L'Osservatore Romano".

Actualitzat

El Vaticà ha fixat set nous pecats del segle XXI que s'hauran d'afegir al set pecats capitals de tota la vida. En una entrevista al diari del Vaticà "L'Osservatore Romano", el responsable del tribunal de la penitenciària apostòlica del Vaticà ha explicat les "noves actituds pecadores de l'home modern".

El bisbe ha destacat el pecat que es comet avui dia a l'àrea de la bioètica, on "es violen els drets fonamentals de la naturalesa humana a través d'experiments i manipulacions genètiques amb resultats difícils de preveure i de mantenir sota control". Un altre pecat és el consum de droga, "amb la qual es debilita la psique i s'enfosqueix la intel·ligència", així com les desigualtats econòmiques i socials, segons les quals "els pobres són cada vegada més pobres i els rics, cada cop més rics", fet que "alimenta la injustícia social insostenible". Altres pecats d'especial interès pel Vaticà són l'anticoncepció o els delictes contra el medi ambient.

Amb aquests pecats el papa Benet XVI torna a amenaçar els creients. I és que, segons l'Església, s'han d'evitar els anomenats "pecats de la globalització" si no es vol anar a l'infern. El mateix Girotti ja va advertir la setmana passada de a crisi que travessa el sagrament de la confessió dins del món catòlic.

Anar al contingut