Barcelona

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, serà el nou conseller de Governació

Jordi Ausàs, alcalde de la Seu d'Urgell i cap de llista d'Esquerra per Lleida en aquestes eleccions generals, serà el nou conseller de Governació. Els dos màxims dirigents d'Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós, s'han reunit aquest dilluns al vespre per consensuar el nom del futur conseller, després que Puigcercós ha anunciat que deixaria el govern per dedicar-se al partit, l'endemà del daltabaix electoral que va patir ahir Esquerra. El secretari general dels republicans s'ha reunit a la tarda amb José Montilla per traslladar-li la proposta, i serà el mateix president de la Generalitat qui anunciarà el relleu a Governació.

Actualitzat
Després de la reunió amb el president català, Puigcercós ha informat que la trobada havia anat "molt bé", que Montilla ha "entès els motius" pels quals renuncia al càrrec de conseller i que, encara que la decisió "li ha provocat tristesa", ha entès "que hi ha raons de partit que justifiquen el canvi". El titular de Governació ha instat a "deixar que sigui Montilla qui administri aquest tema, per respecte institucional".

Joan Puigcercós també ha explicat que aquest dimarts assistirà a la seva última reunió del Consell Executiu, on s'acomiadarà dels companys de govern i defensarà el seu últim projecte sobre les tarifes del centre de comunicació de la Generalitat.

Montilla ha comunicat a la direcció d'Esquerra Republicana que el nou conseller hauria de tenir un perfil coneixedor del món local i experiència de govern. Amb aquests criteris, el conseller Puigcercós ha proposat a la màxima institució del país el nom de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs. El nomenament del nou conseller es publicarà al "Diari Oficial" aquest dimecres i la presa de possessió es realitzarà el mateix dimecres al matí.

Jordi Ausàs i Coll, de 48 anys, ha estat fins ara alcalde de la Seu d'Urgell i diputat per Esquerra des del 1995. Va presidir la Comissió d'Agricultura, Ramaderia i Pesca des del 1999 fins al 2003, de la qual fins ara ha estat el portaveu del grup d'ERC. Forma part de la Comissió de Política Cultural, Educació i Universitats, i de la comissió d'estudi de la situació de les persones amb discapacitats.
Anar al contingut