Arrasate (Mondragón)

La família d'Isaías Carrasco vota en un col·legi proper al lloc de l'assassinat

La vídua de l'exregidor del Partit Socialista d'Euskadi (PSE-EE) a l'Ajuntament d'Arrasate (Mondragón) Isaías Carrasco, assassinat per ETA divendres passat, ha anat a votar a primera hora del matí, en un gest exemplar i d'enteresa. María Ángeles Romero Ortiz ha votat en un col·legi electoral de la ikastola del municipi, col·legi proper al lloc de l'assassinat del seu marit. Ho ha fet acompanyada del portaveu del PSE-EE a Arrasate (Mondragón), Francisco García Raya, i de coneguts i amics. Al mateix col·legi, la filla de l'exregidor assassinat, Sandra Carrasco, acompanyada també de García Raya i un grup d'amics, ha anat a votar una hora després que la seva mare.

Actualitzat
Ella mateixa dissabte va fer una crida a la societat espanyola perquè anés a votar com a resposta a l'assassinat del seu pare. La ciutadania afronta aquesta jornada electoral amb contenció i el record present de l'exregidor de l'Ajuntament d'Arrasate (Mondragón) Isaías Carrasco, mort a trets per la banda terrorista ETA divendres.

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha votat a la localitat de Llodio, sense fer cap declaració explícita sobre l'assassinat de l'exregidor; Ibarretxe ha dit que "qui ha de parlar és la societat".

Al col·legi San Roque de la localitat de Durango és on ha votat el president del Partit Nacionalista Basc, Iñigo Urkullu, que ha afirmat que el seu vot és el seu "gra de sorra" en la construcció d'Euskadi i en l'aspiració de poder assolir la pau.

La presidenta del PP al País Basc, María San Gil, ha votat en una escola de Sant Sebastià i ha fet una crida perquè tothom vagi "massivament a votar" i a "omplir les urnes" perquè estem en "un moment importantíssim. Tenim molt a dir a través del vot perquè la democràcia és això, que la gent a través del seu vot digui el que vol per al seu país".

La mateixa petició ha fet el secretari general del PSE-EE, Patxi López. Després de dipositar el vot en un col·legi de Bilbao, el dirigent socialista ha destacat que cal anar a votar perquè "tenim la possibilitat d'exercir un dels nostres drets" però també "perquè tenim una obligació ètica i moral per dir a través del vot un no contundent a la violència, al terrorisme i a l'assassinat, i un a la democràcia, la pau i la llibertat".
Anar al contingut