Washington

Google retira imatges de carrers d'un servei de Google Maps a petició del Pentàgon

Qui trobi a faltar algun carrer a Street Views, un servei de Google Maps que ofereix vistes de 360 graus dels carrers d'una trentena de ciutats dels Estats Units, no se n'ha d'estranyar. El motiu és que el Pentàgon ha sol·licitat a Google la retirada d'algunes imatges perquè considera que són un amenaça per a la seguretat de les bases militars. Els responsables del gegant informàtic ja han atès la petició del Departament de Defensa nord-americà, que també els ha prohibit gravar imatges dels seus centres militars.

Actualitzat
El servei de Google Street View, inclòs a Google Maps, ofereix imatges de 360 graus a novell de carrer en 30 ciutats dels Estats Units. Els ususaris poden conduir virtualment per un carrer fent servir el ratolí per ajustar les vistes del paisatge. A partir d'ara, però, han deixat d'estar disponibles alguns carrers a petició del Pentàgon.

Tot i que les imatges són de carrers públics i no està clara la legalitat de la petició de l'exèrcit, Google ja ha retirat algunes imatges en línia d'aquest servei, segons ha informat la mateixa companyia. El Departament de Defensa dels EUA al·lega que les imatges suposen una amenaça per a la seguretat, ja que es tracta de carrers pròxims a les seves bases militars. "Hem parlat amb l'exèrcit", ha explicat un portaveu de Google, i "ens hem adequat a les seves peticions".

El Pentàgon, que continua estudiant les imatges que el servei posa a la disposició dels internautes i tampoc vol que es gravin en vídeo les seves bases, ha manifestat, a través d'un portaveu, la preocupació pel fet que les imatges evidencien les mesures de seguretat que s'hi segueixen i, fins i tot, "on són els guàrdies i on s'aixequen les barreres".

Un servei controvertit

Aquest no és el primer entrebanc amb què topa Google pels seus serveis. Google Maps i Google Earth, que fan servir les versions civils dels mapes per satèl·lit, han estat objecte de crítica de diversos països en considerar que ofereixen imatges d'indrets delicats, com bases militars o potencials objectius terroristes.

En el cas de Street View, servei disponible només als Estats Units, ha rebut nombroses queixes per la potencial invasió de la privacitat de les persones captades per les imatges, que segons Google són sempre preses des de carrers públics. S'hi pot veure, per exemple, un home sortint d'un local de "striptease" o una dona prenent el sol. Fins i tot, una dona ha sol·licitat que es retirés la imatge del seu gat. En aquest cas, però, Google s'hi ha negat.
Anar al contingut