Frankfurt

L'euro marca un nou màxim històric en enfilar-se per sobre dels 1,54 dòlars

L'euro ha marcat un nou rècord en la seva escalada enfront del dòlar. Ha superat la marca dels 1,54 dòlars davant les perspectives que la Reserva Federal Nord-americana (FED) decideixi en breu una nova rebaixa dels tipus d'interès als Estats Units, actualment situats al 3%. El màxim històric de l'euro enfront del bitllet verd se situa ara en 1,5450 dòlars. La moneda nord-americana està fortament afeblida pel debilitament de la seva economia.

Actualitzat

El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, va truncar aquest dijous els pronòstics dels mercats d'una reducció de les taxes a la zona euro. El motiu, diu, és que hi ha "fortes pressions a l'alça sobre la inflació" i el fet que el principal mandat de l'entitat sigui mantenir l'estabilitat de preus a mitjà termini. El Consell de Govern del banc europeu va mantenir els tipus d'interès al 4%.

El nou record de l'euro coincideix amb el dia en què els Estats Units han donat a conèixer la xifra de creació de llocs de treball no agrari del febrer, així com la taxa de desocupació del mateix mes. Segons aquestes dades, l'economia nord-americana ha perdut al febrer 63.000 llocs de treball, l'indici més clar de recesssió. Tot i axò, la xifra general d'atur ha baixat només d'una dècima, i s'ha situat al 4,8%.

Anar al contingut