Barcelona

Zapatero es declara més ambiciós que fa quatre anys en un Sant Jordi ple a vessar

José Luis Rodríguez Zapatero ha anunciat des d'un Palau Sant Jordi de Barcelona ple de gom a gom -Carme Chacón ha parlat de 35.000 persones a dins i 5.000 a fora- que té "més ambició" que fa quatre anys "per la Catalunya lliure, moderna, avançada, plural i exemplar". El president espanyol ha agraït el "suport i afecte" que ha rebut, "sovint per tirar endavant coses com la derogació del transvasament o l'Estatut". Felipe González ha estat un dels més ovacionats al Palau, on José Montilla ha demanat a Zapatero que, si guanya, desenvolupi l'Estatut "amb diligència i amplitud de mires". Al seu torn, Carme Chacón ha renovat la crida a la participació amb un "Som-hi, Catalunya!".

Actualitzat

José Luis Rodríguez Zapatero ha proclamat que "ningú té la propietat intel·lectual del que és Espanya" i ha afegit que "Espanya està en la Constitució, és l'autogovern, la diversitat, el respecte a les identitats i a les llengües, és la convivència, aquesta és la nostra idea d'Espanya". El president espanyol ha admès que Catalunya és clau en aquestes eleccions. Abans, José Montilla li ha demanat un sistema de finançament "més just, adaptable a les nostres necessitats, solidari i transparent".

La cap de llista socialista, Carme Chacón, ha demanat a l'electorat que "ompli les urnes de vots per jubilar la dreta anticatalanista, rància i centralista". El "cartell" del míting central socialista l'han completat Jordi Hereu i Felipe González, molt ovacionat. L'expresident espanyol ha demanat als presents que "ensenyin el PP a perdre, perquè algun dia sàpiga guanyar, perquè necessitem una dreta democràtica, que accepti Espanya com és, amb la seva diversitat i riquesa cultural".

L'actriu Rosa Maria Sardà ha estat la mestra de cerimònies de l'acte i, abans de donar pas als polítics, ha dit que és d'esquerres, catalana i que vota els socialistes. "El pitjor de cada casa, vaig arreglada", ha ironitzat. Per omplir el Palau, els socialistes havien organitzat 568 autobusos.

Anar al contingut