Barcelona

TMB no assisteix al "xou mediàtic" convocat per un dels sindicats que criden a la vaga d'autobusos

Continua l'estira-i-arronsa entre empresa i sindicats convocants de la vaga dels conductors dels autobusos metropolitans. En el quart dia consecutiu d'aturada, Transports Metropolitans de Barcelona no s'ha presentat a la reunió convocada per un dels sindicats que donen suport a la vaga. La CGT havia proposat a l'empresa una trobada aquest matí al Col·legi de Periodistes per parlar sobre els dos dies de festa setmanals que reclamen, però TMB no hi ha assistit perquè ho considera un "nou xou mediàtic". Els treballadors de TMB, que s'han manifestat amb els estudiants pel centre de Barcelona, han tornat a emplaçar la direcció de TMB a un reunió aquest dissabte, però l'empresa ja ho ha rebutjat.

Actualitzat

La vaga dels conductors d'autobusos de Barcelona continua, i el desacord entre l'empresa i els dos sindicats convocants. Una nova mostra que les posicions estan allunyades és la negativa de TBM a assistir a la reunió urgent convocada al Col·legi de Periodistes per la CGT, un dels promotors de la protesta. Els vaguistes es manifesten una altra vegada pel centre de Barcelona, però aquest cop ho fan al costat dels estudiants, que aquest dijous també fan vaga per protestar pel Pla Bolonya.

TMB insisteix que els dos dies de festa setmanals que reclamen els sindicats CGT i Actub s'han de discutir dins de la negociació del conveni col·lectiu amb la resta de sindicats, i afirma que no pensa cedir a les seves pressions. Segons el vicepresident de l'empresa, Dídac Pestanya, la trobada d'aquest dijous no era res més que un altre "xou mediàtic". Pestanya ha afirmat que "s'omplen la boca de la paraula negociació", però en canvi només "volen imposar les seves condicions", i que no s'han mogut de la seva posició.

Els vaguistes, però, han tornat a emplaçar TMB a un reunió aquest dissabte, per intentar solucionar el conflicte, una oferta que la direccio de l'empresa ja ha rebutjat pels mateixos motius pels quals no han acudit a la d'aquest dijous. TBM, que es nega a negociar mentre els treballadors facin aturades, ha recordat que dissabte encara hi haurà vagues convocades cada dijous de manera indefinida.

Des de Treball, es recorda que és la Conselleria qui convoca les reunions, a petició de Treball. I han explicat que, de moment, no són favorables a dictar un laude de compliment obligat que posi fi a la vaga.

L'empresa ha obert expedients sancionadors a 11 treballadors d'autobusos. Ahir, tercer dia de vaga d'autobusos, la jornada es va saldar amb 17 actes vandàlics contra vehicles.

D'altra banda, i tot i que es compleixen els serveis mínims, la falta d'autobusos a la ciutat comença a desesperar alguns usuaris, i més quan la situació es complica a causa d'avaries i problemes en altres transport públics. Ahir, la caiguda d'un cable de mitjana tensió sobre una catenària, a Montcada i Reixac, va provocar un petit incendi i talls a les línies 3, 4 i 7 de Rodalies Renfe. L'incident també va obligar a tallar l'autopista C-33 de manera preventiva, mentre es retirava el cable danyat, i va deixar sense llum uns 500 abonats del districte barceloní de Nou Barris.

Els serveis mínims es compleixen

Els serveis mínims de la vaga fixats per Treball són del 50% de la flota en les hores punta (de 6.00 a 9.30 i de 17.00 a 20.00). La resta del dia circulen el 25% dels autobusos en aquelles zones on no hi hagi alternativa de metro, les corresponents a les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157, 193, amb intervals no superiors als trenta minuts.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut