Barcelona

La Generalitat no intervindrà entre TMB i els conductors d'autobusos

El conflicte laboral entre els conductors d'autobusos i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s'ha de solucionar amb diàleg i negociació entre els sindicats i l'empresa. Ho ha dit la consellera de Treball, Mar Serna, que ha anunciat que la "sortida no serà mai un laude d'obligat compliment. Des de la Generalitat entenem que no hi ha les condicions perquè hi hagi un laude d'obligat compliment. La sortida és la negociació", ha conclòs Serna. En el tercer dia d'aturada, els serveis mínims han tornat a funcionar amb normalitat.

Actualitzat

El govern català s'ha posicionat i ha optat per no intervenir en el conflicte entre els conductors d'autobusos i TMB. La consellera Mar Serna afirma que no es donen les circumstàncies perquè el Departament de Treball ho faci i decreti un laude d'obligat compliment.

Un dels sindicats convocants de la vaga, CGT, ha convocat l'empresa a una reunió aquest dijous al Col·legi de Periodistes, però TMB ha contestat que no pensa anar a cap trobada si no es desconvoca l'aturada. La CGT ha enviat la convocatòria a Treball, però el departament ha replicat que només farà de mediadora si ho demanen les dues parts i que, en qualsevol cas, la reunió la convocaria la mateixa conselleria.

Aquest dimecres la gent que viu o treballa a Barcelona han hagut de fer front al tercer dia amb serveis mínims d'autobusos. La normalitat ha estat la tònica general malgrat el sabotatge contra disset vehicles, segons ha informat l'empresa. A primera hora del matí han sortit els vehicles que havien de realitzar els serveis mínims sense cap problema però, segons TMB, diversos autobusos han patit danys als vidres.

Els conductors van acordar mantenir la setmana de vaga, que s'acaba el divendres 7, i fer aturades el dijous de cada setmana fins que s'escoltin les seves reclamacions; la principal és tenir dos dies de descans setmanal.

Per fer sentir la seva veu, uns 500 conductors s'han manifestat al matí pel centre de Barcelona, on han coincidit amb una protesta d'estudiants pel desallotjament de dimarts a la UAB. Els vaguistes han anat fins a l'hotel on la socialista Carme Chacón ha fet un acte de campanya. Chacón hi ha hagut d'entrar per la porta del darrere.

D'altra banda, la Confederació del Comerç de Catalunya i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona han reclamat en un comunicat el final de la vaga. Asseguren que provoca "danys socials i econòmics" i demanen als sindicats CCOO i UGT que, encara que no siguin els convocants de la vaga, "assumeixin la seva responsabilitat social".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut