Texas

Clinton guanya les primàries d'Ohio i Texas mentre que McCain ja és el candidat republicà

La cursa per ser designat candidat demòcrata a les eleccions presidencials nord-americanes del novembre està més oberta que mai. Hillary Clinton ha aconseguit mantenir-se en la lluita amb Barack Obama i ha guanyat les primàries a Ohio, Rhode Island i Texas. Obama, en canvi, ha guanyat a Vermont. Així doncs, la senadora ha estat la gran vencedora de la nit, tot i que ha guanyat per la mínima. Els republicans, per la seva banda, ja tenen John McCain com a candidat. El senador d'Arizona ha guanyat els 1.191 delegats de la convenció que necessitava.

Actualitzat

En el conegut com a segon "superdimarts", Hillary Clinton ha guanyat als estats de Texas, Rhode Island i Ohio, convertint-se així en la gran vencedora de la nit. L'últim estat d'on s'han donat a conèixer els resultats de les eleccions primàries ha estat Texas, on estaven en joc 193 delegats. Abans, s'han donat a conèixer els resultats de les primàries que s'han celebrat als altres tres estats. La senadora de Nova York també ha guanyat a Rhode Island i a Ohio. Unes victòries que suposen un cop de timó important a la seva caiguda de les últimes setmanes.

Després de saber que havia guanyat a Ohio, on es disputaven 158 delegats, una exultant Hillary Clinton ha manifestat: "Aquesta nació està tornant, de la mateixa manera que torna aquesta campanya". I ha continuat: "Aquest estat sap com escollir i un president i la gent d'Ohio ho han dit en veu alta i clarament: continuem endavant, continuem amb força i farem tot el camí". Així, la senadora de Nova York ha assegurat que continua la carrera per optar a la presidència dels Estats Units.

Per la seva part, el senador d'Illinois, que havia guanyat fins a 12 vegades consecutives fins aquest dimarts, només ha guanyat a Vermont. Tanmateix, Obama no es dóna per vençut. "No importa el que passi. Tenim pràcticament els mateixos delegats que teníem aquest matí i estem en el camí de guanyar aquesta nominació", ha manifestat abans de conèixer els resultats de Texas. Tot i això, Obama encara encapçala el nombre de delegats demòcrates.

Abans de les votacions, els analistes manifestaven que Clinton havia de guanyar almenys en un dels quatre estats per continuar la cursa electoral i, finalment, hi ha guanyat a tres.

McCain ja és el candidat republicà

Al bàndol republicà, John McCain ja és el candidat a les properes eleccions nord-americanes del novembre. McCain ha guanyat els delegats de la convenció que necessitava per ser designat candidat: 1.191. I és que el senador d'Arizona s'ha imposat a Mike Huckabee i a Ron Paul a les primàries d'Ohio, Texas, Vermont i Rhode Island.

En el seu discurs, un triomfalista McCain ha afirmat: "Ara comencem la part més important de la nostra campanya per argumentar de manera respectuosa, decidida i convincent al poble americà que la nostra campanya i la meva elecció com a president, donada l'alternativa presentada pels nostres amics de l'altre partit, és el millor per a l'interès del país que estimem". A més, ha manifestat que el nou president hauria d'explicar com pensa, posar fi a la guerra de l'Iraq i que, si ell guanya les eleccions, extremarà la lluita contra Al-Qaeda i contra el terrorisme islamista.

Després de donar-se a conèixer els resultats, Huckabee ha trucat a McCain per felicitar-lo i hauria reconegut que ja està fora de campanya. Amb tot, encara no ha anunciat la retirada oficial de la seva candidatura.

Sigui com sigui, els republicans ara es poden dedicar a dissenyar l'estratègia per guanyar els comicis, mentre que els demòcrates encara no tenen clar qui serà el seu candidat. La pròxima cita és el dia 22 a l'estat de Pennsilvània.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut