Madrid

Les trucades al 016 es van multiplicar per cinc després de la mort de quatre dones

Les trucades al 016, el telèfon d'informació i atenció legal a les víctimes de violència masclista, es van multiplicar per cinc el dia després que es conegués la mort de quatre dones. Segons ha informat la delegada especial del govern central contra la violència masclista, Encarnación Orozco, el servei rep unes 700 consultes diàries, mentre que el dia després dels assassinats en va rebre unes 3.600. Durant la setmana el nombre de consultes va tornar a baixar, fins dissabte, que es va tornar a elevar a les 3.500 trucades. Des que aquest servei va començar a funcionar, ha rebut 85.000 trucades, tot i que en molts casos han estat bromes o insults i consultes sense relació amb la violència masclista.

Actualitzat

La lectura que ha fet la delegada del govern d'aquestes trucades és que "la informació de les quatre morts va provocar terror i va fer que es disparés el telèfon, perquè les persones que pateixen aquesta violència senten molta por".

A més, ha destacat el fet que l'augment de les trucades tingués lloc en un dissabte, que es un dia en què es fan menys trucades "ja que és més complicat trucar a aquest telèfon perquè hi ha una període més gran de convivència de la parella" en el cap de setmana.

La delegada del govern ha recordat que el 016 no és un telèfon d'emergències, aquest és el 012, ni un telèfon de denúncia, sinó d'informació i assessorament "per ajudar que les dones maltractades puguin sortir d'aquesta situació".

Des que el servei del 016 va entrar en funcionament fa mig any s'han atès 85.000 trucades, la majoria de les quals van ser bromes o insults, errors de número o consultes sobre matèries alienes al servei.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut