Barcelona

Es compleixen els serveis mínims en el segon dia de vaga d'autobusos, més complicat per una avaria al metro

La segona jornada de vaga dels busos urbans de Barcelona ha transcorregut amb menys incidències a les cotxeres, però més problemes per als usuaris del transport públic. Els serveis mínims, tant del matí com de la tarda, s'han complert sense incidències remarcables -fins i tot amb més vehicles dels previstos- però una avaria a la línia 3 del metro ha complicat la vida a molts ciutadans, 15.000 segons TMB. I és que s'ha tardat a restablir el servei perquè molts tècnics del metro també estaven de vaga. Uns 400 conductors d'autobús en vaga, que s'han manifestat pel centre de Barcelona, han acabat la seva protesta davant la seu del PSC, contra la qual han llançat ous.

Actualitzat

Al crit de "Més conductors, menys directius", els conductors han iniciat la protesta a la plaça d'Espanya, des d'on han decidit anar en manifestació pel centre de la ciutat fins a la seu del PSC, situada al carrer Nicaragua. Davant la presència de nombrosos efectius dels Mossos d'Esquadra, els conductors han protestat pel que consideren falta de diàleg de l'alcalde per solucionar el seu conflicte laboral i han tirat ous a la façana, però sense majors incidents.

Els serveis mínims en aquest segon dia de vaga, que va començar dilluns i es preveu que acabi divendres que ve, han funcionat amb normalitat i fluïdesa. Contràriament al que va passar ahir, amb un treballador detingut per agredir presumptament un guàrdia urbà. Avui la sortida dels autobusos de les cotxeres s'ha produït sense problemes gràcies, en gran part, a la important presència policial.

La mobilitat a la ciutat s'ha vist avui complicada no només per la vaga dels autobusos, sinó també per una avaria en la línia 3 del metro, que ha deixat sense servei el tram entre les estacions de Paral·lel i Lesseps durant unes dues hores. Tot i la vaga, TMB i sindicats han arribat a un acord per habilitar 16 autobusos llançadora que han cobert la ruta entre Paral·lel i Lesseps mentre ha durat l'avaria.

Uns 15.000 usuaris haurien resultat afectats per l'avaria, que ha deixat la zona alta de Barcelona que cobreix la línia 3 en els barris de Vallcarca i Vall d'Hebron sense servei de metro fins que els serveis tècnics del metro de Barcelona han aconseguit reparar-la. Resulta que els tècnics del metro també estan en vaga per tercera setmana consecutiva en demanda de la negociació de la seva reclassificació professional, per la qual cosa la reparació de l'avaria l'han hagut d'assumir els serveis mínims d'aquest col·lectiu.

Els serveis mínims funcionen bé

Els principals afectats de l'aturada, els usuaris del transport públic, han de saber que el Departament de Treball ha fixat uns serveis mínims del 50% de la flota en les hores punta (de 6.00 a 9.30 i de 17.00 a 20.00), que s'estan complint escrupolosament, per fer front a la vaga. La forta presència policial ha facilitat la sortida puntual dels vehicles de les cotxeres malgrat que hi ha hagut piquets informatius.

La resta del dia circulen el 25% dels autobusos en aquelles zones on no hi hagi alternativa de metro, les corresponents a les línies 9, 11, 13, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 157, 193, amb intervals no superiors als trenta minuts.

TMB ha iniciat una campanya informativa en què dóna a conèixer la seva posició, i a través del web Sí als dos dies deixa clara la seva posició i facilita dades detallades sobre el conflicte laboral. D'altra banda, tota la informació sobre l'aturada i els serveis mínims es pot consultar des del web de TMB.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut