Bàsquet

El DKV assalta el fortí del Iurbentia Bilbao (75-84) amb un gran Ricky Rubio

Ricky i Rudy. Rudy i Ricky. Quan no és un, és l'altre. Avui ha estat el jove base badaloní el que ha assumit el rol d'estrella dels verd-i-negres, que s'han convertit en el primer equip que guanya aquesta temporada a la pista del Iurbentia Bilbao. Rubio (17 punts, 9 assistències i 5 rebots) ha estirat els seus en un partit que sempre han dominat els catalans. En els bilbaïns, Huertas no ha pogut repetir la seva gran actuació del partit d'anada a Badalona, encara que ha estat el màxim anotador del seu equip amb 17 punts. Els badalonins es consoliden a la segona posició de l'ACB.

Actualitzat

La Penya, que visitava el fins avui inexpugnable feu de La Casilla, ha dominat en el marcador de principi a fi. L'entrada de Ricky Rubio a la pista en els minuts finals del primer quart ha començat a decantar la balança. A la intensitat que imprimeix cada vegada que surt a la pista, la gran promesa del bàsquet català ha afegit avui un gran encert en el tir: dos triples consecutius de Rubio han significat el primer avantage important dels badalonins (11-23 al final del primer quart). Pau Ribas s'ha afegit a la demostració de força i qualitat del planter de la Penya agafant el relleu anotador de Ricky en el segon quart, i fins i tot Pere Tomàs ha tingut el seu protagonisme.

L'equip de Txus Vidaurreta, que ha estat exclòs per dues tècniques a la segona part, mai s'ha donat per vençut. Els seus dos bases, Salgado i Huertas, han dut gran part de la responsabilitat ofensiva del seu equip, però el seu joc interior no ha aportat punts. El Iurbentia ha aturat molt bé Rudy Fernández, però les ajudes al defensor de l'aler balear han deixat molts espais a la resta de jugadors verd-i-negres. Amb aquesta victòria, el DKV pressiona el Reial Madrid en la seva lluita per la primera posició de la Lliga regular. El Iurbentia, equip revelació d'aquesta temporada, pateix la seva quarta derrota en cinc partits.