Alemanya

Reconstrueixen la cara del compositor alemany Johann Sebastian Bach amb tècniques forenses i digitals

El mateix equip que va reconstruir digitalment la cara del faraó Tutankamon ara ha fet el mateix amb el rostre del compositor Johan Sebastian Bach per encàrrec de la casa museu del músic. Els experts han fet servir tècniques digitals i forenses per aconseguir una cara força semblant als retrats pictòrics que hi ha d'aquest mestre del barroc. De fet, aquests retrats, les mesures del crani i la màscara mortuòria han permès que un programa informàtic reconstruís primer el crani del compositor i, a partir d'aquí, els músculs, els cartílags, la pell i els cabells per arribar al resultat final.

Actualitzat

L'antropòloga escocesa Caroline Wilkinson ha reconstruït el rostre del compositor alemany Johann Sebastian Bach utilitzant tècniques forenses i digitals. El resultat del seu treball el presentarà dilluns vinent a Berlín.

La tècnica forense ha permès reconstruir la cara del compositor, que es presenta com un rostre amb faccions àmplies i madures, amb un front ampli, incipients entrades en els seus cabells i llavis carnosos, segons les imatges que avui avança la premsa alemanya.

Wilkinson, que ha fet servir les mateixes tècniques de reconstruccìó facial que les que va fer servir per descobrir els rostres de Sant Nicolàs i del faraó Tutankamon, va reconstruir primer el crani de Bach per afegir-hi després, a través d'un programa informàtic, músculs, cartílags, pell i pèl, fins a obtenir el resultat final.

 

Anar al contingut