Cabrils

A qui li toca arreglar el semàfor de Cabrils?

A Cabrils hi ha un semàfor que fa com a mínim set anys que no funciona. Està situat a la carretera que va d'aquest municipi a Vilassar de Mar. En aquesta cruïlla es troba també l'escola del poble al quan tenen accés diari uns 500 nens i nenes. Paco Riviere, que viu a Cabrils, fa anys que denuncia el mal funcionament del semàfor amb l'alt grau de perillositat que suposa. Altres associacions de veïns també s'han queixat al consistori però fins a la data se n'ha anat prorrogant la reparació.

Actualitzat
Fa unes setmanes Paco Riviere ens va enviar un vídeo denúncia a El meu3cat24.cat per queixar-se que un semàfor de Cabrils- el poble on viu- no funciona des de fa set anys. El vídeo mostra la perillositat de la falta de senyalització en una cruïlla de la carretera que va de Cabrils a Vilassar de Mar. El semàfor està davant de l'escola del poble, al qual accedeixen diàriament uns 500 nens i nenes, a més d'un centre comercial i urbanitzacions.

La falta de resposta per part de les administracions implicades va portar Riviere a demanar a la Fundació del RACC la reparació del semàfor rovellat. "D'ells n'he aconseguit almenys que hi posin un 'Stop'. Però tampoc hi han pogut fer més". Altres veïns del municipi també fa anys que es queixen reiteradament sense aconseguir que el semàfor funcioni, malgrat que hi ha hagut accidents durant aquest temps.

Un equip del "TN comarques" de TV3 va anar a parlar amb Riviere i amb el regidor de Seguretat de Cabrils, Alfred Serrano. "Aquesta és una lluita que porto personalment des de fa temps". Segons aquest regidor, "el semàfor no hi ha qui l'arregli. He presentat consultes a la Generalitat i a la Fundació RACC per saber a qui li toca resoldre la qüestió". Serrano deixarà la setmana que ve el càrrec perquè a tot l'equip de govern li han fet una moció de censura. "Només he estat a l'Ajuntament sis mesos. I en marxo amb una sensació d'impotència enorme".


A qui li toca arreglar el semàfor?

La Diputació de Barcelona (DIBA) i l'Ajuntament de Cabrils són les dues administracions responsables de la via pública i de la senyalització. Segons la DIBA: "Nosaltres som responsables de l'estat de les carreteres i també de col·locar els semàfors, però no del seu funcionament. Aquest semàfor, en concret, es va instal·lar fa quinze anys i és propietat de l'Ajuntament de Cabrils i qui el pot activar és ell amb la nostra autorització".

Per part del consistori, tot està pendent d'un informe que ha de presentar l'aparelladora Anna Vilalta a Serveis Locals de la Diputació de Barcelona. "Jo fa deu anys que sóc a l'Ajuntament i mai he vist funcionar aquest semàfor", explica. "Però abans d'arreglar-lo s'ha de fer un informe sobre el sentit de circulació de la via. I no es pot fer fins que s'acabin les obres de carrers nous. A més hi ha una rotonda que ha quedat enllestida fa poc, una parada del bus, etc. Aquí hi ha d'intervenir també un informe de la Policia. Després ho enviarem a Serveis Locals de la Diputació i aquesta administració ho ha de valorar".

El fins ara regidor de Seguretat, Alfred Serrano, al·lega que a l'agost del 2007 la Diputació de Barcelona es va oferir a arreglar el semàfor. "Només calia indicar-li el sentit de circulació de la via. Però l'aparelladora Anna Vilalta no va fer res. Ara encara estem tenint el risc que hi hagi un altre accident. I no seria el primer que veuríem!".

Segons el relat de l'aparelladora encara poden passar mesos o anys abans que el semàfor no torni a funcionar: "No es pot estimar la data en què es farà l'informe sobre el sentit de la circulació de la via perquè s'estan construint quaranta cases noves a la zona, entre altres instal·lacions". En tot cas, Anna Vilalta vol deixar clar que l'última paraula no la té ella, que és una "tècnica" sinó l'equip de govern.

I l'actual equip de govern -encapçalat per l'alcaldessa Lina Morales (CiU)- serà cessat dilluns 3 de març per una moció de censura. Així que la solució al semàfor de Cabrils haurà d'esperar, com a mínim, fins que el nou alcalde prengui possessió del càrrec.
Anar al contingut