Badalona

Una canonada de la xarxa de Badalona perd més de 200.000 litres d'aigua al dia

Una canonada que abasteix d'aigua Barcelona perd cada hora 18.000 litres d'aigua, més de 400.000 al dia. Això segons fonts de l'Ajuntament; la Generalitat rebaixa la pèrdua a la meitat. La fuita es troba concretament a Badalona i, segons els càlculs menys catastrofistes, l'aigua que es perd ompliria tres piscines olímpiques al mes. Tot i els milers de litres i que estem en una etapa de manca de pluges, la fuita no es podrà reparar fins d'aquí a un any. I és que cal poder garantir l'abastament mentre s'acaben les obres de desdoblament de la xarxa.

Actualitzat
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha assegurat que ja s'està treballant per poder condicionar la canonada, que podria estar perdent aigua des de fa tres anys. L'aigua que surt del conducte es barreja amb la de la mina de Canyet, passa per diferents masies i acaba en una riera que la porta cap al mar. En total, entre 200.000 i 432.000 litres al dia, segons les fonts. La quantitat equivaldria, en el millor dels casos, a omplir tres piscines olímpiques cada mes. Segons els més pessimistes, equivaldria a l'aigua que gasten 4.000 persones de la ciutat de Barcelona cada dia, segons dades d'Agbar. L'Ajuntament de Badalona va detectar que una gran quantitat d'aigua baixava per aquesta zona.

En un principi van pensar que provenia de la mina. El consistori va plantejar un projecte per aprofitar-la. "Es va analitzar i es va veure que contenia clor i, aleshores, es va veure que era aigua potable clorada", ha explicat la regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Badalona, Mercè Rius. La ciutat aprofitarà l'aigua de la fuita per regar parcs i netejar els carrers i ha fet una crida a l'empresa pública responsable a fer el mateix i reutilitzar-la.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut