Barcelona

Cultura garantirà més oferta de cinema original en català i la seva distribució

Consolidar una indústria cinematogràfica potent, amb capacitat de liderar des de Catalunya projectes ambiciosos, és un dels objectius principals de la Conselleria de Cultura, que prendrà mesures per garantir una oferta més gran de cinema original en català i la seva distribució. A més, per primer cop, l'Institut Català d'Indústries Culturals i TV3 treballaran conjuntament amb aquest objectiu, amb un pressupost total d'uns 36 milions d'euros.

Actualitzat

Modificar la baixa xifra de 194.000 espectadors en versió original catalana registrada a les sales catalanes el 2007 és un dels objectius del Departament de Cultura, que aposta per fer bones produccions des de Catalunya i en català. El secretari del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Eduard Voltes, ha manifestat en aquest sentit que el govern garantirà una major oferta i de més qualitat de la versió original catalana, així com també garantirà, per llei, circuits d'exhibició per aquesta oferta. Per tant, ha dit Voltes, és el primer pas d'una política integral que continuarà amb l'elaboració de la llei.

Les subvencions estaran basades en criteris culturals i lingüístics i s'establirà un sistema de punts que avaluarà els conceptes d'empreses de serveis catalanes, elements creatius catalans i rodatges a Catalunya.

Anar al contingut