Brussel·les

La CE imposa una multa de 899 milions d'euros a Microsoft per preus excessius

La Comissió Europea ha tornat a multar Microsoft i ho ha fet amb la sanció més alta de la seva història a una sola empresa: 899 milions d'euros. La CE considera que el gegant informàtic ha cobrat un preu excessiu per la informació que subministra als seus rivals perquè puguin fabricar productes compatibles amb el seu sistema operatiu, Windows. La sanció se suma a les dues que l'executiu comunicatiu ja havia imposat a Microsoft, una al març del 2004 per valor de 497 millions d'euros o una altra al juliol del 2006, en aquest cas de 280 milions d'euros.

Actualitzat
Gairebé 900 milions d'euros. Aquesta és l'astronòmica quantitat que la multinacional Microsoft haurà de desembutxacar per haver cobrat massa diners als seus competidors per oferir-los informació sobre els seus productes. La Comissió Europea ha tornat a imposar una multa al gegant informàtic, la tercera, i aquesta vegada és històrica, ja que es tracta de la sanció més important que l'executiu comunitari ha imposat a una sola empresa.

La Comissió Europea considera que, en haver cobrat un preu excessiu per la informació subministrada als seus clients, Microsoft ha incomplert les sancions imposades al març del 2004, que obligaven la companyia de Bill Gates a donar aquestes dades sobre interoperatibilitat, és a dir, les que han de permetre a la competència fabricar productes compatibles amb Windows, "en condicions raonables i no discriminatòries".

La comissària de Competència europea ha destacat que espera que la multa tanqui el "fosc capítol" en "l'historial d'incompliments" de Microsoft. I és que Microsoft ja va ser sancionat el 2004 pel mateix motiu que ara, i el 2006 per impedir a la competència accedir a prou informació sobre el seu sistema operatiu. En total, les sancions imposades a l'empresa de Bill Gates ja sumen 1.700 milions d'euros.

Aquesta tercera multa arriba pocs dies després que la multinacional de la informàtica fes pública la seva intenció de facilitar als seus rivals tota la informació necessària perquè puguin crear productes compatibles amb els seus. La CE, però, s'havia pres aquest anunci amb cautela. De fet, l'executiu comunitari va obrir el 14 de gener passat dues noves investigacions per abús de posició dominant després de rebre queixes dels competidors del gegant informàtic.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut