Barcelona

Campo Vidal creu que Zapatero i Rajoy van aconseguir que funcionés el cara a cara

El periodista Manuel Campo Vidal considera que José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy van aconseguir que el debat cara a cara de dilluns funcionés. Segons el moderador del debat, molts pensaven que l'enfrontament verbal no funcionaria perquè estava massa "encotillat", però els dos candidats van lluir-se en un debat que, segons el periodista, va quedar molt empatat.

Actualitzat
En una entrevista al "Cafè de la República" de Catalunya Ràdio, Manuel Campo Vidal ha valorat el debat de 24 hores abans entre José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy. El president de l'Acadèmia de Televisió considera que el cara a cara "va funcionar", "en contra de l'expectació" perquè molts pensaven que seria un model massa "encotillat". Segons Campo Vidal, l'actitud i l'argumentació dels candidats va donar, com a resultat, un bon debat, que van seguir més de 13 milions de persones.

Les comparacions amb l'anterior debat, entre José María Aznar i Felipe González, han estat inevitables. Segons Campo Vidal, en aquesta ocasió, els dos candidats van estar "molt correctes en tot moment" i "relativament distesos, sabent que és un moment molt important" on s'hi juguen "ser ministres o passar-se quatre anys enganxant cartells". Però, segons el moderador del debat, una de les diferències és que tots dos candidats van ser molt igualats i ho ha comparat amb un dels debats de l'any 93, quan l'aleshores president Felipe González "va sortir de l'estudi amb la sensació que ell no havia guanyat."

Campo Vidal ha explicat que l'Acadèmia s'ha encarregat de preparar els dos debats perquè es van oferir "des de la neutralitat informativa" en un escenari on quatre televisions privades i una de pública estaven reclamant fer aquest debat, i ha qualificat d'èxit haver organitzat un debat en deu dies, "quan van rebre l'encàrrec dels dos partits per fer-ho".

Com a anècdota, el periodista ha recordat que el candidat del PSOE va arribar fent broma sobre "què era allò dels 21 graus" i demanant "que li expliquessin" com s'havia decidit la temperatura del plató.
Anar al contingut