Barcelona

Joves independentistes denuncien l'existència de més de 300 símbols franquistes als Països Catalans

La coordinadora d'assemblees de joves de l'esquerra independentista denuncia que encara hi ha 164 símbols franquistes i 180 noms de carrers, places i edificis públics de destacats representants de la dictadura del general Franco als Països Catalans. Els portaveus de la coordinadora critiquen la "passivitat" de les institucions catalanes i espanyoles per tenir "la vergonya de mantenir la simbologia franquista malgrat les "constants instàncies i peticions de la societat civil".

Actualitzat
Els joves independentistes han escollit la data del 23-F per celebrar aquest acte de denúncia, el primer que porten a terme en el marc de la segona fase de la campanya "Subversió per la llibertat. Fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers". L'objectiu d'aquesta iniciativa és "netejar tota la simbologia feixista imposada als carrers" i, per això, insten la societat civil a posar en coneixement l'existència d'aquests símbols i reclamar-ne la seva retirada.

En el cas dels carrers amb nom franquista, al juny tenen previst presentar una llista amb uns 200 casos i acompanyar-la de nomenclatures alternatives escollides pels veïns.

Els joves han justificat fer l'acte en un dia com avui en memòria de l'intent de cop d'estat de 1981 que va suposar "que la monarquia espanyola reafirmés el seu poder com a garant de la democràcia encara que trenta anys després segueixin amb la negativa de reconèixer el dret a decidir del poble català".

En acabar la roda de premsa, els joves independentistes han increpat un grup de la Plataforma Espanya i Llibertat, que han realitzat un acte en defensa de la llibertat i la unitat d'Espanya després de les "agressions" a persones com les populars María San Gil i Dolors Nadal.


Denuncia els símbols franquistes de la teva ciutat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut