Barcelona

Totes les comissaries de Catalunya podran expedir el DNI electrònic abans de final d'any

A Barcelona s'acaben d'obrir quatre nous centres on es farà el DNI electrònic, i abans que acabi l'any totes les comissaries de Catalunya estaran preparades per fer-lo. El nou document té forma de targeta de crèdit, és més ràpid de tramitar i ofereix moltes més prestacions que el que hi havia fins ara.

Actualitzat
La Policia Nacional ha estrenat quatre nous locals equipats amb les últimes tecnologies per facilitar que el ciutadà tingui un dels documents d'identitat més moderns d'Europa, amb què es poden fer tràmits a distància gràcies a la firma electrònica.

El ciutadà podrà renovar-se el DNI anant directament a les oficines d'expedició o demanant cita prèvia per telèfon o via internet. Un cop a l'oficina donarà les seves dades al funcionari i podrà comprovar-les en una pantalla. Després deixarà les seves empremtes digitals en un ordinador i, al cap d'uns vint minuts de mitjana, el document, del tipus targeta de crèdit, ja surt imprès.

A Tarragona i Barcelona -excepte a la comissaria del carrer Balmes- ja es poden fer aquests DNI i progressivament es condicionaran oficines a Lleida i Girona. El Ministeri de l'Interior estima que a final d'any totes les comissaries podran fer el DNI electrònic.
Anar al contingut