Londres

El punt G es pot detectar

Científics italians de la Universitat de l'Aquila asseguren haver resolt el misteri del punt G femení, en virtut del qual algunes dones poden tenir orgasmes vaginals. Aquests investigadors afirmen que amb un ultrasò, un sistema "simple ràpid i barat", poden detectar l'existència o no d'aquest punt. D'aquest descobriment, fruit d'un estudi en què han participat una vintena de dones, se'n fa ressò la revista nord-americana "Journal of Sexual Medicine". L'ultrasò mesura la mida i la forma de la capa que hi ha darrere la paret vaginal principal, que és on es creu que hi ha el punt G.

Actualitzat
El terme "punt G" es va popularitzar als anys 80 per referir-se al punt concret de la vagina que, mitjançant l'estimulació, permetia arribar a l'orgasme a algunes dones. El cas, però, és que no totes les dones en gaudien. L'estudi dels investigadors italians ha permès comprovar que nou dones que van tenir organismes vaginals tenien en comú que la capa entre la vagina i la uretra era més gruixuda que en les altres voluntàries. Alguns experts, com un doctor de l'hospital Saint Thomas, de Londres, assegura que el famós punt G no és res més que una part del clítoris.

Al marge del descobriment, alguns sexòlegs opinen que no s'ha de donar una importància excessiva al tema perquè totes les dones "són diferents" i "si es passa l'estona preocupada sobre si té el punt G o no, es concentrarà en una sola àrea i ignorarà la resta" de maneres de gaudir del sexe.
Anar al contingut