Barcelona

Aconsegueixen paralitzar l'enderroc d'una finca on encara hi viu gent i on es vol fer un hotel

Nou cas de mòbing a Ciutat Vella, a Barcelona, on un cadena hotelera ha començat a enderrocar part d'un edifici on encara hi viu gent. L'hotel té la llicència d'obres, però també un procediment judicial encara obert i, per tant, no resolt, amb part dels inquilins, que van denunciar pressions perquè abandonessin casa seva. I no només això, hi viu un senyor amb un contracte de lloger encara vigent i legal. Finalment, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit aturar les obres.

Actualitzat
Les obres d'enderroc van començar dilluns als baixos del número 8 del carrer Amargós. Són tres blocs que conformen una única finca i que Hotels Catalonia va comprar l'any 2004 per fer-hi un hotel de luxe. Els diferents pisos d'aquesta finca s'encavalquen i el perill que l'enderroc afectés els habitatges del costat, on encara hi viu gent, semblava evident. Avui, l'Ajuntament de Barcelona ha decidit suspendre la llicència per tirar-lo a terra. Se n'han aturat les obres fins que no hi quedi cap veí.

En aquests tres blocs de pisos, dos del carrer Amargós i un del carrer Magdalenes, actualment hi viuen 3 persones grans i 28 joves d'un col·lectiu antimòbing. La Blasina i el seu marit, una parella de pensionistes, ocupen el pis des del 1989. Tenen un sotsarrendament amb la propietat anterior i un litigi per desnonament amb Hotels Catalonia. Fa anys que hi viuen amb moltes dificultats.

L'any 2006, 28 joves d'un col·lectiu antimòbing van ocupar diferents pisos d'aquesta finca per donar suport als veïns i per denunciar que els estaven fent mòbing. Veuen com un triomf que l'Ajuntament hagi aturat l'enderroc, però asseguren que la seva feina no ha acabat i que han de continuar lluitant perquè no es facin fora els veïns de Ciutat Vella.

La resposta que ha donat Hotels Catalonia és que les obres d'enderroc es feien a l'únic bloc que està deshabitat i amb llicència de l'Ajuntament de Barcelona.
Anar al contingut