Mitrovica

Un grup de serbis exhibeix banderes espanyoles contra la independència de Kosovo

Milers de serbis de Kosovo s'han manifestat contra la independència de l'exprovíncia sèrbia, a Mitrovica, una ciutat dividida entre serbis i albanesos. Els manifestants s'han dirigit al pont que separa els dos sectors i entre el mar de banderes sèrbies n'hi havia alguna d'espanyola perquè, diuen, els espanyols són els únics que els entenen.

Actualitzat
Menrestant, entre la població albanokosovar també hi ha qui pensa que la independència aconseguida diumenge no és real i que el país encara està massa controlat per la Unió Europea i l'OTAN. Precisament, el cap de la futura missió civil de la Unió Europea a Kosovo, el diplomàtic holandès Pieter Fait, ha tingut avui un primer contacte amb les autoritats del nou estat independent. L'ONU li transferirà plenament l'autoritat sobre el territori d'aquí a quatre mesos.

Ara mateix, la seva gran preocupació és el que faci la minoria sèrbia a Kosovo, sobretot després dels atacs d'ahir contra passos fronterers amb Sèrbia, tot i que no van causar danys d'importància. Les tropes de l'OTAN i la policia de l'ONU han vigilat durant tota la nit la zona i només a primera hora d'aquesta tarda han reobert els controls que van tancar ahir per precaució.

Alguns analistes ja han advertit que la minoria sèrbia està començant a donar senyals evidents de voler-se separar de l'estat que s'acaba de proclamar. A Belgrad, mentrestant, per demà es prepara una gran manifestació contra la independència kosovar.
Anar al contingut