Cercs

El Museu de les Mines de Cercs inaugura una mostra que relaciona els dinosaures i la formació del carbó

El Museu de les Mines de Cercs ha inaugurat l'exposició "Carbó i dinosaures", que explica la relació entre aquestes espècies desaparegudes i la formació del lignit conegut com a carbó del Berguedà. La mostra estarà oberta fins al 24 de març, segons ha informat el centre en un comunicat.

Actualitzat

L'exposició conté una col·lecció de fòssils dels dinosaures, empremtes, nius, ous i ossos. També s'exposen les restes fòssils de troncs i fulles que eren grans arbres que alimentaven els dinosaures i que després es van convertir en carbó.

L'activitat minera del Berguedà es va iniciar a mitjans del segle XIX i va transformar la zona en territori industrial i en la zona minera més important de Catalunya.

Els treballs d'extracció de carbó a cel obert van deixar al descobert un dels jaciments amb restes de dinosaure més importants d'Europa, el de Fumanya, que va ser declarat per la Generalitat el 2005 bé cultural d'interès nacional.

La zona carbonífera de la comarca se solapa amb la zona paleontològica de Fumanya, ja que la transformació dels grans boscos en carbó, fa 65 milions d'anys, va coincidir amb l'extinció dels últims dinosaures de la Terra.

Anar al contingut