Madrid

Montilla afirma que la política catalana "no se subordinarà a la lògica de l'espanyola"

El president de la Generalitat, José Montilla, avisa el cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que les reivindicacions de Catalunya continuaran, guanyi qui guanyi les eleccions generals. En una conferència a Madrid, sota el títol "Catalunya davant el 9 de març", Montilla també ha advertit que el govern català no serà moneda de canvi. El president de la Generalitat ha plantejat al futur govern espanyol dos reptes: desplegar el nou sistema de finançament i traspassar les infraestructures que reclama l'Estatut. Montilla ha dit que ell no subordina les eleccions espanyoles a la política catalana.

Actualitzat

El president del govern, José Montilla, ha viatjat aquest dijous a Madrid, on ha pronunciat una conferència en què, amb la proximitat de les eleccions generals del 9 de març, ha explicat quines són les aspiracions de Catalunya de cara a la contesa electoral.

Montilla ha reivindicat la independència de la política catalana respecte a l'espanyola i ha avisat que no serà moneda de canvi. "No he subordinat ni subordinaré el futur de la política catalana a la lògica de la política espanyola". No confondrem "influència amb subordinació", ha afegit.

Tot i que ha afirmat que vol que guanyi el PSOE, ha avisat que les reivindicacions continuaran sigui qui sigui el que surti victoriós en les eleccions. Les aspiracions de Catalunya "no poden ser ignorades per cap govern d'Espanya sigui quin en sigui el color polític".

Una actitud "recelosa, condescendent i dilatòria" amb el desenvolupament de l'autogovern català i el seu Estatut pot ser un greu problema per a l'estabilitat política", segons Montilla, que ha advertit que si aquesta actitud a més fos "hostil" es cometria un "greu atemptat contra la Constitució i la democràcia".

Montilla, que també ha reclamat més presència del català a les institucions de l'Estat, s'ha marcat com a prioritats de les reivincacions a Madrid la negociació del nou sistema de finançament, la creació del consorci de l'Agència Tributària i el traspàs de les competències previstes en l'Estatut, com la d'infraestructures.

A més, el president del govern ha anunciat que vol reprendre la negociació amb Foment sobre el nou pla de Rodalies a partir del març per "crear un potent sistema ferroviari català".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut