Barcelona

Els mestres amenacen de tornar a la vaga si Educació no retira l'esborrany de la llei d'educació

Els mestres amenacen amb noves mobilitzacions. Els docents donen una setmana de marge al govern perquè mogui fitxa i retiri l'esborrany que ha de ser l'eix de la futura llei d'educació. Si no és així, amanecen amb una nova jornada de vaga, com la que aquest dijous van seguir milers de mestres i professors de les escoles públiques catalanes. Els sindicats qualifiquen de "massiva" la participació a la vaga d'ahir i la xifren en un 80%. La Generalitat en rebaixa el seguiment fins a un 50%. En qualsevol cas, els professors van aconseguir paralitzar l'activitat a les aules de gran part de les escoles públiques del país, i especialment a Infantil i Primària.

Actualitzat
Les imatges d'aules buides i passadissos silenciosos a moltes escoles i instituts catalans poden repetir-se. Els sindicats convocants de la vaga de professors de l'escola pública han anunciat noves mobilitzacions si la Conselleria no retira el document de bases de la llei d'educació.

Els professors, que asseguren que aquest document suposa una privatització de l'escola pública, es van manifestar a les quatre capitals catalanes. La jornada de vaga va ser seguida per un 90% dels docents a Primària i un 70% a Secundària, segons els sindicats. El Departament d'Educació xifra el seguiment en un 63% a Primària i un 39% a Secundària.

El conseller Ernest Maragall, que malgrat la vaga no va donar senyals de fer marxa enrere, va qualificar l'aturada de desigual i parcial, i va afegir que respon a un malestar acumulat per qüestions que fa anys que s'arrosseguen.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut