Lleida

Aguirre anuncia la creació d'un col·legi públic bilingüe castellà-català a Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha aprofitat una visita a Lleida per anunciar la creació d'un col·legi públic a la capital de l'Estat on es podrà estudiar en castellà i català. Segons Aguirre, la nova escola es crearà en cas que hi hagi prou demanda i s'hi inscriguin un mínim d'alumnes, que no ha precisat. El col·legi portarà el nom de l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas i pretén oferir la possibilitat als pares d'escolaritzar els fills en català a partir del curs que ve, però impartir també un nombre suficient d'hores de castellà "per assegurar el bilingüisme" que, ha dit Aguirre, "és el que desitgen tots els pares per als seus fills".

Actualitzat

Esperanza Aguirre ha explicat que la possibilitat d'escolaritzar en català es començarà a oferir el curs que ve, en cas que hi hagi prou demanda, a Primària. És a dir, entre els cursos de primer i sisè.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha explicat que el nom de Josep Tarradellas ha estat escollit "en record al president de la Generalitat que va voler ser el president de tots els ciutadans de Catalunya", una frase que ha pronunciat en català. Aguirre ha participat a l'acte de precampanya amb el president del PPC, Daniel Sirera.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut