Munic

El líder d'Al-Qaeda al Pakistan hauria donat l'ordre d'atemptar a la cèl·lula islamista desmantellada a Barcelona

El grup islamista desmantellat a Barcelona el mes passat estaria lligat a la xarxa terrorista de Baitullah Mehsud, un conegut activista d'Al-Qaeda del Pakistan. És Mehsud qui hauria donat l'ordre d'atemptar a Europa. El conegut activista d'Al-Qaeda també és sospitós d'estar al darrere de l'assassinat de l'exprimera ministra pakistanesa Benazir Bhutto, encara que ell ho va negar. Aquestes revelacions les ha fet el secretari de Defensa nord-americà, Robert Gates, durant la Conferència de Seguretat que s'ha fet a Munic, hores abans de visitar per sorpresa l'Iraq. Es confirma, d'aquesta manera, la tesi que ja havia defensat el confident policial que va ajudar a desmantellar aquesta suposada cèl·lula terrorista de Barcelona.

Actualitzat

Alguns dels integrants de la cèl·lula islamista avortada a Barcelona eren enviats pels talibans i s'havien entrenat al Pakistan. Almenys això és el que sosté el secretari de Defensa dels Estats Units, qui ha afegit que el Moviment dels Talibans del Pakistan, vinculat a Al-Qaeda, hauria instruït alguns dels suïcides que havien de perpetrar atemptats en sèrie a Barcelona: al metro, en un centre comercial i en una mesquita.

A més, Baitullah Mehsud, que també és sospitós de ser al darrere de l'assassinat de l'exprimera ministra pakistanesa Benazir Bhutto, és qui hauria donat l'ordre d'atemptar a Europa.

La versió sotinguda per Robert Gates coincideix plenament amb el que ja va explicar el testimoni protegit que va permetre les detencions al Raval de Barcelona. Gates ho ha explicat a Munic en una intervenció a la Conferència de Seguretat de l'OTAN. Segons ell, Europa no és conscient de l'autèntic risc de l'islamisme.

Mentrestant, continuen empresonades deu persones després de l'operació policial que es va fer al barri del Raval el 19 de gener passat.

Anar al contingut