Bàsquet

Un gran Rudy Fernández condueix la Penya a la victòria en la final de Copa (82-80)

La Penya ha aconseguit guanyar la Copa del Rei en derrotar l'equip amfitrió per un ajustat 82-80. Recolzant-se en un espectacular Rudy Fernández (32 punts), els verd-i-negres han aconseguit la seva vuitena Copa del Rei de la història. Els de Badalona s'han emportat el títol de forma merescuda, remuntant un desavantatge de dotze punts. Rudy Fernández, autèntic protagonista de la final, s'emporta també el títol de jugador més valuós del torneig.

Actualitzat

La Penya ha començat molt bé el partit, i gràcies a dos triples de l'alemany Jagla s'ha posat amb un 2-8 per davant al marcador. Però els vitorians, recolzant-se en la bona defensa de Pete Mickeal sobre Rudy Fernández, han arribat a la fi del primer quart amb un punt d'avantatge (14-13). Rudy només ha pogut anotar quatre punts en aquest període.

Al segon quart, el Tau ha aconseguit dominar el joc. Amb una defensa molt agressiva i aprofitant el baix percentatge de tirs exteriors de la Penya, els vitorians s'han escapat fins a un màxim avantatge de dotze punts (28-16). La tornada de Rudy a la pista i una falta antiesportiva del Tau seguida d'una falta tècnica han servit perquè els verd-i-negres s'acostessin a només dos punts (28-26). Fins al final del quart, el partit s'ha mogut dins aquests marges de plena igualtat amb lleugers avantatges dels vitorians. A destacar el pèssim percentatge en llançaments de tres dels de Badalona fins llavors (2 de 15). Rudy, amb Pete Mickael a la banqueta amb tres faltes, mantenia la Penya dins el partit (33-30 al descans).

Rudy decideix pel Joventut a la segona part

A la segona part, Splitter i Rakocevic mantenien el Tau per davant en el marcador. Per part de la Penya, Rudy Fernández es convertia en el principal referent ofensiu dels verd-i-negres anotant des de totes les distàncies. El partit s'ha mantingut igualat i s'ha arribat al final del tercer període amb un marcador de 58-55.

Amb un Rudy estel·lar i un Mallet molt encertat en els llançaments de tres, els homes d'Aíto s'han posat definitivament per davant en el marcador a falta de 5 minuts i 45 segons per acabar el partit. Per part del Tau, només els triples de Teletovic feien mal a la defensa zonal dels verd-i-negres. La Penya ja no ha perdut el domini en el marcador, i malgrat els esforços dels vitorians s'ha emportat el títol havent derrotat l'equip amfitrió a la final i el Reial Madrid a les semifinals.

Rudy s'ha consagrat en aquest partit i l'han proclamat jugador més valuós de la Copa del Rei. Els verd-i-negres han acabant celebrant el títol al centre de la pista i Badalona ja els espera per a les celebracions.