Londres

El govern britànic estudia tallar el telèfon a les prostitutes

El govern britànic està estudiant un pla per bloquejar els números telefònics de les prostitutes que s'anuncien als diaris i, així, controlar i limitar aquestes activitats. Segons informa el diari "The Sunday Times", el pla proposa que la policia identifiqui les persones sospitoses de prostitució i doni els seus noms a les companyies telefòniques perquè els tallin la línia. Segons la fiscal general del Regne Unit, Vera Baird, cal limitar la demanda de les anomenades "call girls" si es vol acabar amb el tràfic de dones. Algunes veus, però, adverteixen que aquesta mesura podria portar les prostitutes a la clandestinitat, o al carrer, per poder trobar clients.

Actualitzat

El pla del govern britànic forma part d'un estudi sobre la prostitució a la Gran Bretanya, que proposa també que es consideri delicte el pagament per a l'obtenció de serveis sexuals.

Des del Col·lectiu Anglès de Prostitutes, la seva portaveu, Cari Mitchell, ha assenyalat que "és deu cops més perillós treballar als carrers que en un apartament", en referència a la possibilitat que les dones hagin de tornar a exercir al carrer.

El govern britànic ha pres nota del model suec, on les companyies telefòniques tenen un acord voluntari amb el regulador del sector pel qual es comprometen a tallar les línies telefòniques de bordells i prostitutes.

La fiscal general britànica vol també que cada cop més diaris locals publiquin els noms d'acusats de sol·licitar els serveis d'una prostituta, com ja passa a la localitat anglesa de Middlesbrough.

Anar al contingut