Barcelona

Els sindicats CGT i ACTUB amenacen amb més vagues al servei d'autobusos de TMB

Les vagues d'autobusos d'aquest Nadal es podrien repetir ben aviat. El conflicte entre els conductors i la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona no ha cicatritzat i continua obert. La manifestació d'un miler treballadors pel centre de Barcelona ha tornat a posar en alerta les autoritats. Els sindicats CGT i ACTUB reclamen dos dies de descans setmanal i exigeixen a l'empresa que flexibilitzi la seva postura. La marxa es va acabar amb l'anunci d'una aturada de sis hores aquest dimarts 12 de febrer. Aquest mateix dia decidiran en assemblea si convoquen més jornades de vaga.

Actualitzat
Barcelona podria tornar a quedar afectada per més vagues d'autobusos d'aquí a pocs dies. Els sindicats de conductors CGT i ACTUB donen a l'empresa de marge fins dimarts. La reclamació és la mateixa que ja els va dur a fer vagua per les festes de Nadal: tenir dos dies de festa a la setmana.

De moment, i per demostrar la seva força, dissabte un miler de conductors d'autobusos es van concentrar a la plaça Universitat de Barcelona, des d'on es van manifestar fins a la plaça de Sant Jaume. Anuncien que no pararan fins que l'empresa els concedeixi el que demanen. Els conductors han comunicat a la direcció de TMB, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona que disposen de marge fins dimarts per posar fi al conflicte laboral que els enfronta.

Transports Metropolitans de Barcelona assegura que l'empresa ha flexibilitzat la seva postura i accepta la mediació del Departament de Treball. La Generalitat proposa obrir amb un any d'antelació la negociació del conveni col·lectiu per arribar a un acord que satisfaci les dues parts i que inclouria els dos dies de descans setmanal que han motivat les aturades. Les negociacions haurien de començar abans del 3 de març i TMB apunta que està a l'espera que els sindicats es pronunciïn sobre aquesta via de solució.

Dimarts, aturada parcial

El servei d'autobusos quedarà interromput dimarts dia 12 des de les 11.00 fins a les 17.00 hores, ja que els treballadors tenen prevista una assemblea. En aquesta reunió s'ha de decidir, sempre que no s'hagi arribat a un acord, si les aturades es convoquen de forma indefinida. Els portaveus dels treballadors amenacen fins i tot de no complir els serveis mínims pactats.

L'ens gestor del transport metropolità puntualitza que es tracta d'una convocatòria dels sindicats CGT i ACTUB, que ja van protagonitzar les anteriors vagues i que, segons TMB, no sumen la majoria del comitè d'empresa.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut