L'Havana

Estudiants de l'Havana qüestionen en un vídeo el vot únic i la impossibilitat de sortir de Cuba

Un vídeo anònim porta de corcoll el règim comunista de Cuba. Es tracta de les imatges d'una trobada entre estudiants de la facultat de Ciències Informàtiques de l'Havana i el president del Parlament cubà, Ricardo Alarcón. En el vídeo es pot veure com alguns joves qüestionen durament i de manera inesperada el règim. Alarcón va visitar la universitat just abans de les eleccions parlamentàries del mes de gener i va demanar el vot unit, una proposta del règim que permet que s'elegeixin tots el candidats que es presentaven als comicis. Els estudiants van posar en dubte aquesta proposta i també van carregar contra les traves que hi ha per sortir del país. El vídeo inèdit circula per l'Havana.

Actualitzat
Un dels joves va qüestionar també el fet que els ciutadans cobrin en pesos ordinaris, un 25% inferiors als convertibles que utilitza el govern per elaborar els pressupostos i posar preu al comerç. A més es va atrevir a carregar contra una de les característiques del castrisme que fa molt difícil que els seus ciutadans puguin anar a hotels o viatjar a l'estranger.

Alarcón ha respost apel·lant a la joventut dels presents i assegurant que en els seus temps tampoc es podia sortir del país ni veure món. En el vídeo es veu com afirma que només viatgen els rics i són una minoria, però nega que el govern impedeixi els desplaçaments. Tot i això, ha assegurat que en un futur podria haver-hi canvis.
Anar al contingut