Barcelona

Metges, professors i part del transport públic faran vaga dimarts i dijous

Després de cinc hores de negociació entre el sindicat Metges de Catalunya i l'Institut Català de la Salut, no s'ha arribat a cap acord, i per tant es manté la convocatòria de vaga a la majoria d'ambulatoris de Barcelona per aquest dimarts. L'aturada coincidirà amb la que han convocat els conductors d'autobusos de la capital catalana. Per arrodonir-ho, aquest dijous també faran vaga els mestres.

Actualitzat
Finalment, no hi ha hagut acord entre metges i l'Institut Català de la Salut, i la majoria d'ambulatoris de Barcelona secundaran la vaga convocada per reclamar que se solucioni la pressió assistencial als Centres d'Atenció Primària. Després d'una reunió de cinc hores, no s'ha arribat a cap acord davant les peticions dels metges, que reivindiquen quotes de 1.500 malalts, un màxim de 25 visites de diàries per jornada i un terç del temps per a formació.

La vaga dels metges, dimarts, coincidirà amb l'aturada dels conductors d'autobusos de TMB, per reclamar una reducció de la jornada laboral i tenir dos dies de descans setmanal. La vaga de dimarts només afectarà els autobusos, mentre que el metro funcionarà amb serveis mínims entre els dies 18 i 22, i del 25 al 29 de febrer.

Mentrestant, els sindicats de mestres mantenen la convocatòria de vaga per a dijous. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha reiterat la seva oferta per negociar amb els sindicats, i ha subratllat que la Generalitat està oberta a un "diàleg sense condicions ni límits" sobre la futura llei d'educació.
Anar al contingut