Los Angeles

L'acord entre guionistes i estudis de Hollywood posa fi a tres mesos de vaga

La producció de pel·lícules i sèries de televisió de les factories de Hollywood es reprendrà en les pròximes hores després que el Sindicat de Guionistes dels Estats Units ha acceptat el principi d'acord amb els productors a què havien arribat aquest dissabte. Amb el nou conveni, els escriptors rebran un major benefici de les vendes de capítols per internet i, per a l'alegria dels fans televisius, posen fi a tres mesos de sequera en la producció.

Actualitzat
La junta directiva del Sindicat de Guionistes dels Estats Units ha aprovat per unanimitat el principi d'acord a què havia arribat aquest dissabte amb els estudis de Hollywood.

Tal com publica el rotatiu "Los Angeles Times", ara només resta una última votació per part dels membres del sindicat -uns 10.500 escriptors de cine i televisió- que permetria aixecar definitivament la vaga aquest dimarts i tornar a la feina dimecres. El conveni, que tindria una validesa de tres anys, hauria de quedar segellat en els propers deu dies.

La fi del conflicte entre estudis i guionistes també permetrà la celebració dels Oscar amb tota normalitat, ja que alguns actors ja havien anunciat que no assistirien a la cerimònia del 24 de febrer en solidaritat amb els seus col·legues. També es tornaran a posar en marxa algunes superproduccions que s'han vist obligades a interrompre's, com la segona part d'"El codi Da Vinci", però sobretot es reprendran els capítols de moltes sèries que havien quedat a mitja temporada..
Anar al contingut