Barcelona

Duran contradiu Jordi Pujol i assegura que CiU està disposada a governar Espanya

Convergència i Unió està disposada a participar en el futur govern d'Espanya sempre que es respecti Catalunya. Amb aquestes paraules, el cap de llista de CiU a les pròximes eleccions, Josep Antoni Duran Lleida ha respost al líder socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, que reclamava a la federació nacionalista que digués si està disposada a formar part del futur govern. Les paraules de Duran, però, contrasten amb les de Jordi Pujol, que havia descartat un pacte estable amb el PSOE perquè Zapatero, segons ell, ha enganyat constantment Catalunya.

Actualitzat
Duran i Pujol no tenen la mateix opinió de Zapatero. El cap de llista de CiU al Congrés, ha assegurat que la federació està disposada a governar Espanya. Només posa com a condició per entrar en un hipotètic futur govern que es respecti Catalunya.

D'aquesta manera ha respost la pregunta del PSOE que va demanar als nacionalistes que diguessin clarament si volien formar part del nou executiu. Duran ha estat contundent: "Sí, senyor Rodríguez Zapatero, estem disposats a governar Espanya".

El líder d'Unió, que mai no ha amagat la seva aposta perquè el catalanisme que representa CiU s'impliqui directament en un futur govern espanyol, ha parlat, però, de condicions prèvies. Principalment, parla de respecte a Catalunya. Duran demana que siguin justos amb el país i es prenguin seriosament, i no només a nivell retòric, la pluralitat nacional, cultural i lingüística d'Espanya. El cap de llista afegeix que per atreure CiU a un projecte de govern abans s'han de publicar les balances fiscals i oferir a Catalunya una "finançament transparent i just".

La llista de condicions per implicar CiU en la governabilitat d'Espanya inclou que PSOE i PP "deixin de fer demagògia amb les promeses electorals i expliquin als ciutadans que els temps que vénen són temps d'esforç, de no llençar la casa per la finestra i de no fer promeses debades que després no es compleixen". També ha demanat pactes d'estat entre socialistes i populars que permeti estabilitat en l'educació i un acord sobre immigració.

Duran contradiu Pujol

Totes aquestes declaracions contradiuen les crítiques de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol contra els socialistes. Pujol havia descartat un dia abans un "compromís durador" amb el PSOE després de les eleccions del 9 de març. Segons l'expresident de la Generalitat, només és capaç de contemplar acords puntuals, fent impossible l'entrada de CiU en el futur govern espanyol perquè Zapatero ha enganyat Catalunya.
Anar al contingut