Barcelona

SOS Racisme titlla de "totalment xenòfoba" la proposta de Rajoy sobre els immigrants

L'entitat SOS Racisme s'ha apuntat a les reaccions que ha provocat la proposta de crear un "contracte d'integració" per als immigrants i ha llançat dures crítiques a la mesura. L'ONG l'ha titllat de "totalment xenòfoba" i ha demanat que no es faci un "ús electoralista" de la immigració, tema de què tracta, precisament, el cartell electoral que l'associació contra el racisme ha presentat aquest dijous.

Actualitzat
Representants de SOS Racisme de Barcelona ha presentat el seu cartell per a les eleccions, que porta el lema "Les persones immigrants no són part del joc electoral. Tots som ciutadans i ciutadanes. Per una campanya electoral sense xenofòbia", i ho han fet davant de la seu de Convergència i Unió de la capital catalana precisament perquè afirmen que és el partit que va donar "el tret de sortida a l'ús de la xenofòbia".

Les seves crítiques, però, han anat dirigides sobretot al Partit Popular, que aquest dimecres, a través del seu líder, va llançar una proposta segons la qual els immigrants que es volguessin quedar a Espanya més d'un any haurien de firmar un contracte que, entre altres coses, els obligaria a marxar del país si es quedessin sense feina.

Per SOS Racisme la proposta és "totalment xenòfoba" i, a més, legitima els tòpics sobre la immigració. L'entitat considera que el propòsit del PP és aconseguir "rèdit electoral" i que, tractant-se del PP, no li estranya, ja que fa "demagògia" sobre la immigració.

L'ONG ha adreçat una carta a tots els partits polítics en què els demana "responsabilitat i respecte" durant la campanya electoral, els sol·liciten "grans dosis de pedagogia social" i que es tracti la immigració amb "rigor, realisme i des de la transparència i l'ètica".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut