Barcelona

Rajoy obligarà per contracte els immigrants a aprendre castellà i respectar els costums espanyols

El líder del PP, Mariano Rajoy, vol que els immigrants es comprometin a complir les lleis espanyoles, a respectar els costums i a marxar d'Espanya si no troben feina. Rajoy planteja que aquest compromís se certifiqui amb un contracte amb valor jurídic entre els estrangers i l'Estat per a aquells que vulguin obtenir un permís de residència legal per més d'un any. El líder i candidat del PP a les eleccions generals aposta també per contractar en origen els immigrants, segons les necessitats de feina a Espanya. Rajoy ha remarcat que prioritzarien aquells que coneguessin el castellà i els costums i les lleis espanyoles.

Actualitzat

Mariano Rajoy, líder del Partit Popular i candidat a les eleccions generals, ha anunciat que, si guanya, els immigrants hauran de subscriure un contracte d'integració que els obligui a adaptar-se a la societat espanyola si volen obtenir el permís de residència.

El contracte, en la mateixa línia del proposat per Nicolas Sarkozy a França, tindria valor vinculant i inclouria el compromís de l'immigrant de tornar al seu país si no troba feina. Amb aquesta i altres mesures, com la de respectar les lleis i aprendre el castellà, el president del populars assegura que ja no entrarien més immigrants de manera il·legal.

Amb aquest "contracte d'integració", ha explicat Rajoy, l'immigrant es compromet a integrar-se "activament" mitjançant el compliment de les lleis, el respecte als costums i l'aprenentatge de la llengua. A canvi, la societat espanyola concedirà a l'immigrant "els mateixos drets i prestacions que a un espanyol", li "ensenyarà la llengua", l'ajudarà a "integrar-se" i li "respectarà les creences i costums, sempre que no estiguin en contradicció amb les lleis espanyoles".

El líder del PP ha fet aquest anunci durant la cloenda de les jornades "Immigració, integració i convivència" organitzades a Barcelona i en què també han intervingut el president dels populars de Catalunya, Daniel Sirera, i la secretària executiva de Política Social, Ana Pastor.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut