Bàsquet

Pau Gasol passa de forma satisfactòria l'examen mèdic amb els Lakers

Pau Gasol ha continuat sent una jornada més el centre d'atenció dins del món de l'NBA 24 hores després d'haver estat traspassat a Los Angeles Lakers. El pivot català ha superat de forma satisfactòria el corresponent examen mèdic i ja es troba a Washington on aquesta tarda serà presentat oficialment davant els mitjans de comunicació. Al costat de Gasol s'espera que hi hagi el gerent general dels Lakers, Mitch Kupchak, i l'entrenador Phil Jackson, però és poc probable que l'internacional espanyol pugui jugar el partit que disputarà el seu equip contra els Wizards.

Actualitzat

Ben aviat podrem veure Pau Gasol amb la samarreta dels Lakers. El català s'ha cansat de formar part d'un equip perdedor i ni la presència a Memphis del seu gran amic, Joan Carles Navarro, l'ha dissuadit de fitxar per un dels equips mítics dels Estats Units, un equip on tindrà com a companys jugadors de la talla de Kobe Bryant.

Gasol va arribar dissabte a Los Angeles per passar la revisió mèdica i formalitzar el fitxatge. Com és costum a l'NBA, manté les mateixes condicions que tenia al contracte amb els Grizzlies, incloses les econòmiques, que li feien guanyar 70 milions de dòlars en 7 anys. En Pau, doncs, serà dels Lakers fins al 2011. La incògnita és la data del seu debut amb el nou equip.

Una carrera d'èxit que continua

Pau Gasol deixa enrere d'aquesta manera l'equip que el va acollir en la seva arribada a l'NBA i en què l'únic que li han faltat són els títols. Ha estat sis temporades i mitja amb els Grizzlies, on ha fet una mitjana de 18 punts i 8 rebots. Així que va aterrar a l'NBA va ser nomenat el primer any "rookie" de la temporada.

El seu moment àlgid va ser el 2006, quan va ser triat per jugar el "partit de les estrelles". Era la demostració d'haver-se convertit en tota una estrella de la millor lliga del món. Ara, amb el trasllat a la costa oest, Gasol, el millor jugador de bàsquet català de tots els temps, continua la seva progressió.

Els Grizzlies aconsegueixen els drets de Marc Gasol

El pacte a què han arribat l'equip de Memphis i el de Los Angeles suposa el traspàs de tres jugadors dels Lakers a la plantilla de Tennessee, entre els quals hi ha Kwame Brown, que va ser número 1 en el "draft". A més, els Lakers han cedit el seu lloc d'elecció en la pròxima tria de debutants als Grizzlies.

Un altre dels detalls de l'acord té a veure amb el germà de Pau Gasol. Marc, actual jugador de l'Akasvayu Girona, equip on està triomfant aquesta temporada, i exjugador del Barça, podria jugar a l'exequip del seu germà, ja que els de Tennessee s'han quedat els drets d'en Marc per a l'NBA.

Anar al contingut