Barcelona

Pasqual Maragall podria presentar el Partit Català d'Europa a les eleccions

Pasqual Maragall podria estar preparant la presentació, a les eleccions del 9 de març, del Partit Català d'Europa, formació que ell mateix va inscriure al registre el 1998, quan encara era dirigent del PSC. Aquesta intenció podria passar a ser una realitat ben aviat, tot i que col·laboradors de l'expresident català no creuen que ho acabi fent. N'haurien de presentar les llistes abans de 4 de febrer, data límit imposada pel Ministeri de l'Interior. Segons Maragall, es tracta de "llançar una iniciativa nova, en la línia d'un partit demòcrata americà, no de guanyar" unes eleccions.

Actualitzat
Algunes fonts, citant l'entorn de l'exalcalde de Barcelona, neguen que Maragall presenti el seu partit als comicis del 9 de març. Però l'expresident de la Generalitat ha assegurat al programa "Problemes domèstics" de Catalunya Ràdio que té prou candidats per elaborar les llistes i també el compromís de diversos alcaldes i regidors, tot i que no n'ha volgut detallar els noms per no comprometre'ls.

El seu objectiu és introduir "qüestions que tenen a veure més amb coses quotidianes, com la salut o la malaltia que m'afecta a mi, l'Alzheimer". D'altra banda, Pasqual Maragall ha criticat l'existència de les diputacions, que els seus excompanys del PSC defensen, perquè considera que tenen competències desorbitants que beneficien un sistema de partits poc transparent.

Aquest anunci també l'ha fet Maragall per escrit. En un article publicat avui a l'"ADN", l'expresident de la Generalitat desgrana els punts que poden inspirar un nou programa polític. Un programa i una organització a imatge i semblança del partit demòcrata nord-americà i italià.

Reaccions


La possibilitat que el Partit Català d'Europa participi en les eleccions ha generat tot tipus de comentaris i també silencis. La seva excompanya de partit i cap de llista del PSC per Barcelona, Carme Chacón, ha declinat comentar aquesta informació, posició que ha seguit Convergència i Unió.

Dolors Nadal,
la candidata del Partit Popular de Catalunya, ha dit que entén que l'expresident vulgui tornar a presentar-se a uns comicis si es té en compte com va sortir de la Generalitat.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut