Barcelona

El PP presenta la seva proposta perquè els pares puguin triar si escolaritzen els fills en català o castellà

La llengua s'està convertint en un dels principals arguments electorals a Catalunya. El PP està decidit a impulsar una reforma de la llei de política lingüística i el ple del Parlament de la setmana que ve debatrà una proposta seva perquè els pares puguin triar si volen que els seus fills siguin escolaritzats en català o en castellà. Per contrarestar aquesta iniciativa, Convergència i Unió ja ha presentat una altra proposició per defensar el model lingüístic català que tindrà el suport dels partits del govern. De la seva banda, el conseller Ernest Maragall ha afirmat a "La nit al dia" que l'estratègia del departament és "no moure'ns del marc vigent i de la defensa de l'interès general de les famílies".

Actualitzat
La proposició de llei presentada pel PP es debatrà en el ple del Parlament de la setmana que ve. Els populars demanen modificar la llei de política lingüística perquè l'administració permeti als pares que puguin triar si volen escolaritzar els seus fills en català o en castellà.

La iniciativa del PP ha estat força comentada als passadissos del Parlament. La reacció d'Esquerra ha estat contundent. Joan Ridao creu que pretén implantar l'apartheid lingüístic a Catalunya, tant a l'escola com en d'altres àmbits.

També hi ha hagut reaccions des de Madrid, on el candidat de CiU ha fet una conferència al Fòrum Europa i el d'Iniciativa s'ha reunit amb entitats ecologistes. Duran Lleida creu que el PP vol crear un problema on no hi és, només per competir electoralment amb Ciutadans.

El portaveu d'ICV, Joan Herrera, qualifica la proposta d'"escàndol" i avisa que el PP vol partir en dos la societat catalana. En una conferència a Esade, la candidata del PSC ha defensat el model lingüístic català i ha demanat unió a les forces catalanes per contrarestar "aquest PP de l'una, gran i lliure".

La proposta està perduda per endavant. I és que en el mateix ple on s'ha de votar la proposició del PP també se'n debatrà una de CiU en defensa de l'actual model lingüístic, que comptarà amb el suport del govern. La proposta està perduda per endavant.

Rebuig de Maragall a "La nit al dia"

En una entrevista a "La nit al dia", el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha afirmat que darrere la proposta del PP "s'amaga una intenció diferent a la defensa de la llibertat, que és obvi que tots compartim. Volen tirar enrere 30 anys", en referència al període anterior a la primera llei de política lingüística. Maragall ha acusat els populars de "voler fer ara amb la llengua el que van fer fa dos anys amb l'Estatut, confrontar Catalunya amb la resta d'Espanya".
Anar al contingut