Barcelona

Una tercera dona mor en només 18 dies en una operació per aprimar-se

Una altra dona hauria mort en una operació d'estètica relacionada amb aprimar-se a Barcelona, segons informa el diari "El Punt". Es tractaria de la tercera persona que mor en aquest tipus d'operacions en només 18 dies. En aquest cas, la víctima, que va morir aquest dimarts, era una dona de 49 anys que se sotmetia a una intervenció per treure-li pell de l'abdomen. Segons el centre on es va fer l'operació, Policlínica Barcelona, la dona hauria mort d'una trombosi pulmonar, que no tindria res a veure amb la intervenció. L'Associació del Defensor del Pacient creu que els dos casos més com aquest que hi ha hagut en menys d'un mes a Barcelona demostren que cal revisar els protocols de salut.

Actualitzat

La víctima es va voler sotmetre a una dermolipectomia per treure-li la pell de l'abdomen que li sobrava arran d'una important pèrdua de pes. L'operació es va fer dilluns amb normalitat a la Policlínica Barcelona, on va passar-hi la nit, com s'acostuma a fer. L'endemà, el metge va visitar la dona, que evolucionava favorablement, i li va comunicar que a la tarda li donarien l'alta i podria marxar a casa, ja que es tracta d'una operació poc agressiva i no afecta cap part interna de l'organisme.

Dues hores més tard, la dona va tenir una aturada cardíaca i va morir. Segons els metges, la causa de la mort seria una trombosi pulmonar massiva. Tot apunta que un coàgul de sang s'hauria desprès i hauria taponat una artèria, i això li va provocar l'aturada cardíaca, segons informa el diari "El Punt".

Segons fonts del centre privat on es va fer l'operació, la mort no tindria res a veure amb la intervenció. En qualsevol cas, Policlínica Barcelona ha demanat que es faci una autòpsia judicial que espera que confirmi que la causa de la mort no té res a veure amb l'operació.

El fet que aquest sigui el tercer cas d'una dona morta després de sotmetre's a una operació relacionada amb l'aprimament -els altres van ser l'11 de gener a la clínica CIMA i el 25 a la clínica Sagrada Família- ha posat en alerta l'Associació del Defensor del Pacient, que creu que fallen els protocols de salut. L'entitat ha enviat una carta a la Conselleria de Salut en què reclama que s'investiguin els fets a fons i que es depurin responsabilitats.

Fonts del Departament de Salut, que ha trobat irregularitats en el cas de la clínica CIMA, han indicat que no es descarta revisar els protocols, però han advertit que en cap cas es prendrà la decisió abans que s'acabi la instrucció dels casos oberts arran de les morts. Les mateixes fonts admeten que potser cal demanar més garanties als centres perquè ara s'opera molta més gent que quan es van implantar els protocols actuals.

Anar al contingut