Barcelona

Els treballadors de Nissan col·lapsen la Ronda Litoral en protesta per l'expedient de regulació que afectaria 450 empleats

Els treballadors de Nissan de la Zona Franca han començat avui una segona jornada de vaga, amb una manifestació que ha sortit des de la planta de producció i que ha provocat retencions importants a la Ronda Litoral durant mitja hora. Han protestat així per l'expedient de regulació que va presentar l'empresa automobilística a començaments de mes i que afectaria 450 treballadors. Pels sindicats, el pla alternatiu de baixes voluntàries presentat per Nissan és insuficient perquè només s'hi han acollit un 10% dels treballadors. L'empresa, per la seva banda, es nega a fer un pla de jubilacions per evitar l'acomiadament dels empleats.

Actualitzat

Uns 1.500 treballadors de la fàbrica de Nissan han tallat durant mitja hora la Ronda Litoral a l'altura de la Zona Franca. Els manifestants han tornat al seu lloc de treball sobre les 10 del matí, però ja han fet saber que la mobilització es repetirà als torns de la tarda i de la nit.

Des del comitè d'empresa, Jordi Carmona de la UGT, ha denunciat que Nissan ha rebutjat les alternatives que els treballadors han donat a l'expedient de regulació. "Més enllà d'un pla de baixes, nosaltres oferíem un pla de prejubilacions", ha dit Carmona, "però l'empresa ha dit que no ho estudiaran".

De moment, només 52 persones s'han adherit al pla de baixes voluntàries presentat per Nissan. Per això, els treballadors tenen previst repetir les mobilitzacions el proper dimecres 6 de febrer.

Anar al contingut