París

L'agent financer de Société Générale podria ser un cap de turc de la direcció

L'operador financer de Société Générale, Jérôme Kerviel, el presumpte responsable d'un frau de 4.900 milions d'euros, podria passar en les properes hores a disposició judicial. Kerviel porta tot el cap de setmana declarant. La fiscalia de París ha afirmat que del seu relat s'estan obtenint informacions força rellevants. Segons declaracions de la seva advocada, Kerviel hauria denunciat que Société Générale l'ha agafat com a cap de turc per desviar l'atenció sobre les pèrdues derivades de la crisi hipotecària als Estats Units.

Actualitzat
En l'interrogatori, Jérôme Kerviel s'ha mostrat disposat a cooperar amb les autoritats. La fiscalia de París ha dit que el detingut "ha acceptat parlar sobre la denúncia imposada contra ell per Société Générale". Kerviel està sent interrogat sobre les operacions que el banc va titllar de fictícies.

Els experts creuen que és molt complicat que una sola persona hagi pogut defraudar al tercer banc de França 5.000 milions d'euros. El banc insisteix que el seu empleat va aconseguir saltar-se els controls informàtics i va poder arriscar, al mercat, més diners dels que el sistema permetia. L'assessor hauria utilitzat els codis dels seus companys i hauria falsificat documents.
Anar al contingut