Barcelona

Detinguts dos empresaris en relació amb les bandes que roben fil de coure de les infraestructures de l'àrea metropolitana

Dos empresaris del metall de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat són els últims detinguts en relació amb les bandes que roben fil de coure de les infraestructures de l'àrea metropolitana. Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona barcelonina de 54 anys i un pakistanès de 39, per comprar presumptament 44 tones de fil de coure robat. Segons la investigació, el van comprar a una banda de romanesos desarticulada el novembre passat, que robava el coure de llocs com ara un magatzem de materials del TGV o la subestació elèctrica que dóna servei a l'Hospital de Bellvitge.

Actualitzat

Els dos detinguts, acusats de comprar i vendre material robat, han quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge. Les 44 tones de coure robat adquirides pels dos detinguts estan valorades en més de 156.000 euros.

La dona arrestada era responsable d'una empresa del metall de l'Hospitalet de Llobregat, mentre que el segon regentava un negoci del sector al barri barceloní de Sants. Segons la policia, hi ha constància de les transaccions realitzades en els llibres de registre que els mateixos detinguts han lliurat als investigadors.

L'any passat, els Mossos d'Esquadra van practicar més de 600 detencions relacionades amb el robatori de coure i van recuperar centenars de tones d'aquest material. L'alt preu que se'n paga i la facilitat que tenen els lladres per accedir a les línies elèctriques de serveis o de transports públics el converteix en un botí preuat per a molts delinqüents.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut